METEO: REZERVA DE UMIDITATE…

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

REZERVA DE UMIDITATE

La data de 17 Mai 2023, rezerva de apă pe adâncimea de sol 0-100 cm, în cultura grâului de toamnă, prezintă valori satisfăcătoare, apropiate de optim și optime, în Maramureș, Transilvania, Crișana și Oltenia, cea mai mare parte a Banatului, Munteniei și a Moldovei, izolat sud-vestul și estul Dobrogei.
Deficite de umiditate în sol (secetă pedologică moderată și puternică) se înregistrează pe suprafețe agricole extinse din Dobrogea, local în nordul, estul și sudul Munteniei, sudul, estul și sud-estul Moldovei, izolat nord-vestul Banatului.

În cultura de porumb, aprovizionarea cu apă în stratul de sol 0-20 cm se situează în limite satisfăcătoare, apropiate de optim și optime, la nivelul întregii țări.

SURSA: Laborator Agrometeorologie, ANMData: 2023-05-17 14:18:54

Link catre sursa

Foto: Facebook sau Pixabay
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

: The husband-and-wife duo of Terra Engineering, Valerie and Todd Mendenhall, receive the $1 million prize June 12, for winning the final phase of NASA’s Break the Ice Lunar Challenge at Alabama A&M’s Agribition Center in Huntsville. With the Terra Engineering team at the awards ceremony are from left, Daniel K. Wims, Alabama A&M University president; Joseph Pelfrey, NASA Marshall Space Flight center director; NASA’s Break the Ice Challenge Manager Naveen Vetcha, and Majed El-Dweik, Alabama A&M University’s vice president of Research & Economic Development.

Elevarea Generatiei Artemis

Două echipe din sudul Californiei se întorc acasă cu un total de 1,5 milioane dolari câștigați în urma competiției...

Read More...

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente Somnul reprezintă un aspect vital al sănătății noastre, fiind esențial pentru refacerea...

Read More...

Calificarea lui David Popovici în finala probei de 100 metri liber la Campionatul European de la Belgrad

INOT. Campionatul European de la Belgrad a adus o veste excelentă pentru România, în persoana lui David Popovici. Tânărul...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro