METEO: În dimineața zilei de vineri, 26 mai 2023, a plecat dintre noi unul din cei mai îndrăgiți meteorologi, domnul Dumitru Baltă….

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

În dimineața zilei de vineri, 26 mai 2023, a plecat dintre noi unul din cei mai îndrăgiți meteorologi, domnul Dumitru Baltă.

Născut pe 19 februarie 1947, în localitatea Alexandru Odobescu, județul Călărași, domnul Dumitru Baltă si-a început activitatea în IMH în 1978, la un an după absolvirea Facultății de Geologie și Geografie, Universitatea din București. Înainte de a fi student, a lucrat ca observator meteo la stații de munte. Înca din acele vremuri era pasionat de meteorologie, domeniu în care s-a facut remarcat și căruia i-a rămas fidel toată viața.

A fost totodată un dascăl dedicat, împărtășind tainele meteorologiei atât studenților săi de la Facultatea de Geografie din cadrul Universității Hyperion din București, cât și participanților la Cercul Științific Studențesc de Climatologie și Protecția Mediului Aerian din cadrul Facultății de Geografie a Universității din București.
A avut nenumărate apariții în mass-media, atât în calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni, dar și ca prezentator meteo.
A format și a îndrumat generații întregi de meteorologi, iar în ultimii ani petrecuți în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie a condus cu mult devotament Centrul Național de Prognoză Meteorologică.

Drum lin printre nori, nenea Mitică! Vei rămâne mereu în inimile colegilor meteorologi!
Dumnezeu să-l odihnească!
Data: 2023-05-27 22:21:05

Link catre sursa

Foto: Facebook sau Pixabay
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala mică a voleiului masculin: Dinamo București vs Rapid București, meciul 2 din serie

Astăzi, echipa de volei masculin a clubului Dinamo București se pregătește pentru meciul 2 din finala mică împotriva echipei...

Read More...

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro