Marinarii militari români, primele mile marine spre Operația EUNAVFOR MED IRINI…

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Marinarii militari români, primele mile marine spre Operația EUNAVFOR MED IRINI

Fregata „Regele Ferdinand” a acostat duminică, 7 mai, în portul militar Souda din Insula Creta, pentru a participa la Operația EUNAVFOR MED IRINI, în Marea Mediterană, până la jumătatea lunii iunie. Nava militară a Forțelor Navale Române execută această escală în vederea integrării în gruparea navală a operației desfășurate de Uniunea Europeană.

Cei 239 de militari ai echipajului fregatei „Regele Ferdinand” au pregătit, în ultimele săptămâni, fiecare detaliu referitor la participarea la misiune. Echipajul a executat, zi de zi, activități de instruire și de pregătire, atât la cheu, cât și pe mare, în raioanele de responsabilitate ale Forțelor Navale Române.

Odată ajunși în portul militar Souda, marinarii militari, piloții navali și echipa de inspecție de la fregata „Regele Ferdinand” vor participa, în perioada următoare, la o serie de cursuri și antrenamente specifice Operației EUNAVFOR MED IRINI, la sediul NMIOTC (NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre) din Souda, împreună cu partenerii străini integrați în gruparea navală a operației. Scopul acestor activități teoretice și practice este de a consolida cunoștințele despre misiune și de a dezvolta interoperabilitatea dintre forțele participante.

https://www.armataromaniei.ro/blog/articles/view/799

Corespondență transmisă de locotenent Alexandru Turturică
Foto: sergent-major Cristian Vlăsceanu
#ForțeleNavaleRomâne #MApN #ArmataRomâniei #ONU #IRINI
Data: 2023-05-10 19:20:04

Link catre sursa

Foto: Facebook sau Pixabay
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Expedition 70 Flight Engineer and JAXA (Japan Aerospace Exploration Agency) astronaut Satoshi Furukawa works out on the Advanced Resisitive Exercise Device located (ARED) in the International Space Station's Tranquility module. The ARED is designed to mimic the inertial forces generated when lifting free weights on Earth.

Explorari stiintifice pe ISS: Misiunea Crew-7

NASA și SpaceX Crew-7 revin pe Pământ după luni petrecute la bordul Stației Spațiale Internaționale. Astronautul NASA Jasmin Moghbeli...

Read More...

Turneul Final 4 al Cupei României de Volei Masculin

Cupa României la volei masculin se apropie de momentul decisiv, Turneul Final 4, care va avea loc la Sala...

Read More...

Conferința finală a proiectului „România BeActive” – 26 martie, București

Conferința finală a proiectului „România BeActive” este un eveniment important ce va avea loc pe 26 martie în București....

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro