Manifestările de Ziua Națională a României și Spectacolul Ansamblului Folcloric “Lugojana” la Lugoj

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
[FOTO] Ziua Națională a României, sărbătorită cu fast la Lugoj

Ziua Națională a României va fi sărbătorită și în municipiul Lugoj, prin organizarea mai multor evenimente. Primăria Municipiului Lugoj și Consiliul Local al Municipiului Lugoj, în colaborare cu Garnizoana Lugoj și Casa de Cultură ”Traian Grozăvescu” Lugoj, au pregătit o serie de manifestări pentru a marca această zi importantă.

Ceremonia militară de la Monumentul Unirii din Piața J. C. Drăgan va fi unul dintre momentele centrale ale zilei. Evenimentul va începe la ora 10 și va include depuneri de coroane și jerbe de flori în semn de omagiu adus Zilei Naționale a României. În cadrul ceremoniei, se va acorda onoarea personalităților oficiale și se va oficia un serviciu religios. De asemenea, vor avea loc alocuțiuni și vor fi depuse coroane din partea unor instituții, asociații și partide politice. La finalul ceremoniei, va avea loc defilarea detașamentului de onoare.

Un alt moment important al zilei va fi Spectacolul festiv susținut de Ansamblul Folcloric ”Lugojana”, care marchează 60 de ani de activitate artistică. Spectacolul va avea loc în Piața J.C. Drăgan, începând cu ora 16. Publicul lugojean va avea ocazia să se bucure de un spectacol care va aduce pe scenă un număr cât mai mare de dansatori, instrumentiști și soliști vocali. Aceștia vor fi ambasadori ai folclorului românesc, dar și ai culturii locale, Lugojul fiind recunoscut încă din vechime drept capitala culturală a Banatului.

Aceste evenimente organizate de Primăria Municipiului Lugoj și Consiliul Local al Municipiului Lugoj demonstrează importanța acordată sărbătoririi Zilei Naționale a României și promovării valorilor culturale și tradițiilor locale. Prin intermediul acestor manifestări, cetățenii Lugojului au oportunitatea de a sărbători și de a se bucura de momente artistice deosebite. De asemenea, aceste evenimente contribuie la consolidarea sentimentului de apartenență la națiune și la promovarea valorilor românești.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Ziua Națională a României va fi marcată și la Lugoj, vineri, 1 Decembrie.

Primăria Municipiului Lugoj și Consiliul Local al Municipiului Lugoj împreună cu Garnizoana Lugoj și Casa de Cultură ”Traian Grozăvescu” Lugoj vor organiza o serie de manifestări, după cum urmează: începând cu ora 10, la Monumentul Unirii din Piaţa J. C. Drăgan se va desfășura ceremonia militară cu depuneri de coroane si jerbe de flori dedicată sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Evenimentul va debuta cu acordarea onorului personalităților oficiale și oficierea serviciului religios.

În continuare se vor susține alocuțiuni urmate de depuneri de coroane din partea unor instituţii, asociaţii şi partide politice. În încheiere va avea loc defilarea detaşamentului de onoare.

Tot vineri, 1 Decembrie, de la ora 16, va avea loc în Piața J.C. Drăgan un Spectacol festiv susținut de Ansamblul Folcloric ”Lugojana” care încununează 60 de ani de activitate artistică.

Publicul lugojean se va bucura de un spectacol ce va aduce pe scenă un număr cât mai mare de dansatori, instrumentiști, soliști vocali, ambasadori ai folclorului românesc, dar mai ales ambasadori culturali ai Lugojului, municipiul nostru fiind recunoscut încă din vechime drept capitala culturală a Banatului.



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Cea mai bună veste! Timişoara, în topul destinaţiilor de city-break! Jurnaliştii englezi recomandă oraşul de pe Bega, pentru farmecul clădirilor istorice sau Festivalul de Jazz

Orașul Timișoara – Bijuteria Culturală a României

Timișoara, un oraș istoric situat în vestul României, a fost inclus în topul destinațiilor de city-break recomandate de către...

Read More...

Finala Superligii Suzuki 2024: Steaua București – DINAMO, meciul doi, ora 18:00

Astăzi, în Superliga Suzuki 2024, are loc meciul doi al finalei între Steaua București și Dinamo în cadrul competiției...

Read More...

Stagiul de pregătire al Lotului U12: cunoștințe, antrenamente și pregătire fizică

Lotul U12 a încheiat recent un stagiu intens de pregătire, unde s-au concentrat pe îmbunătățirea tehnicii și tacticii sub...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro