Luptele continuă în Sudan, în ciuda încetării focului între forțele rivale.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate
Fighting pursues in Sudan despite truce between rival forces

Situația din Sudan rămâne tensionată, chiar și după ce a fost semnat un armistițiu între forțele rivale. Luptele continuă, iar oamenii din zonă sunt nevoiți să trăiască cu frica în sân. Cele două grupuri implicate în conflict sunt forțele armate ale Sudanului și rebelii din regiunea Darfur.

Conflictul dintre cele două tabere a început în anul 2003 și de atunci a dus la moartea a peste 300.000 de oameni și la peste 2,5 milioane de refugiați. În ciuda eforturilor depuse de comunitatea internațională pentru a pune capăt acestui conflict, situația din Sudan rămâne tensionată.

Recent, președintele sudanez Omar al-Bashir a declarat că forțele sale armate au reușit să înfrângă rebelii din regiunea Darfur. Cu toate acestea, informațiile provenite din zonă contrazic această afirmație și spun că luptele continuă.

În timp ce conflictul continuă, situația umanitară din Sudan rămâne extrem de gravă. Milioane de oameni sunt afectați de lipsa hranei și a apei potabile, iar mulți dintre ei sunt forțați să trăiască în condiții insalubre.

În concluzie, situația din Sudan rămâne tensionată, iar pacea și stabilitatea în regiune par încă la mare distanță. Comunitatea internațională trebuie să continue să depună eforturi pentru a pune capăt acestui conflict și pentru a ajuta oamenii din Sudan să își recapete drepturile și libertățile. Sursa articolului: France 24.

Sursa si foto: www.france24.com

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Campionatele Naționale de Blitz – rezultate și câștigători

Pe data de 1 decembrie, în urma probelor de dezlegări, au avut loc Campionatele Naționale de Blitz, competiție la...

Read More...

Realizări remarcabile ale echipei României la Gimnastica Aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama

Echipa României a obținut un succes remarcabil în gimnastica aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama. Aceștia au...

Read More...

Diana Iovanovici-Șoșoacă: Îi dorim lui Iohannis să rămână în Dubai! La mulți ani presei! Vreau să vă dau din Pâinea României!

Aflată la Alba Iulia, la celebrarea a 105 ani de la Marea Unire, președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici Șoșoacă...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro