Liviu Jigmond jr. devine campion național în motocros la clasa 85 cc

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Liviu Jigmond jr., matematic campion național de motocros

Un tânăr de doar 14 ani, pilotul lugojean de motocros Liviu Jigmond jr., a reușit să preia conducerea clasei 85 cc în etapa a III-a a Campionatului Național de Motocros. Această performanță a fost realizată cu câteva zile înainte de ziua sa de naștere, când a împlinit 14 ani, în 27 septembrie.

Prin această reușită, Liviu Jigmond jr. este deja matematic campionul anului, având în vedere că mai este de disputat doar o etapă până la finalul campionatului. Deja antrenat de tatăl său, Liviu Jigmond, tânărul sportiv și-a asigurat un avans considerabil, de 22 de puncte, în fața contracandidatului Mark Szoke de la CSA Steaua București. Cei doi erau la egalitate de puncte după runda a doua, fiind foști colegi la Clubul Moto Extrem.

Decisivă pentru clasamentul final a fost prima manșă a etapei a treia, unde Liviu Jigmond jr. a reușit să treacă cu brio de momentele dificile de pe traseu, în timp ce Mark Szoke nu a reușit să găsească nicio breșă în apărarea impecabilă a rivalului său.

Astfel, după trei etape disputate în Campionatul Național de Motocros, Liviu Jigmond jr. ocupă prima poziție atât la această etapă, cât și la general, cu un total de 141 de puncte. Pe locul doi la această etapă și la general se află un alt lugojean, Luca-Mark Ioviță de la VN Motorsport, cu 122 de puncte. Mark Szoke a terminat doar pe locul șapte în etapa a treia și se situează pe poziția a treia la general, cu 119 puncte.

Clubul Moto Extrem condus de Liviu Jigmond își poate adăuga deja pe listă un campion național, în persoana lui Luca Matei Marin, la clasa 50 cc-juniori mici. Luca a obținut prima poziție în penultima etapă și conduce cu 155 de puncte la general. Acesta are o diferență de 62 de puncte față de locul secund, iar ultima etapă este programată în 14-15 octombrie, în Zărnești, lângă Brașov.

Este remarcabil faptul că tinerii piloți lugojeani reușesc să se impună în cadrul unor competiții la nivel național, demonstrând talent și pasiune pentru motocros. Ei se dovedesc a fi valori promițătoare și pot deveni o sursă de mândrie pentru orașul și comunitatea lor.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Pilotul lugojean de motocros Liviu Jigmond jr. (n. 2009), de la Clubul Moto Extrem, a preluat, cu doar câteva zile înainte de ziua sa de naștere (a împlinit 14 ani, în 27 septembrie) conducerea clasei 85 cc, la general, în etapa a III-a, din cadrul Campionatului Național de Motocros, care s-a desfășurat în intervalul 23-24 septembrie, pe traseul “Liviu Farcaș”, de la Ungheni, lângă Târgu-Mureș.

Prin această reușită Liviu este, matematic, campionul anului, până la finalul campionatului mai fiind de disputat doar o etapă. Sportivul, antrenat de tatăl său, Liviu Jigmond, și-a asigurat un avans considerabil, de 22 de puncte, în fața contracandidatului la șefia clasamentului, Mark Szoke, de la CSA Steaua București, înaintea rundei a treia cei doi (foști colegi la Moto Extrem) fiind la egalitate de puncte.

Cursa s-a decis în prima dintre cele două manșe oficiale, când Liviu Jigmond a abordat mai calculat și fără greșeală momentele dificile de pe traseu și după cum este consemnat și în cronica de pe site-ul oficial al Federației Române de Motociclism, Szoke nu “găsește nici o breșă în apărarea impecabilă”, a rivalului său.

Așadar, finalul etapei i-a adus lui Liviu Jigmond jr. prima poziție, dublată de aceeași clasare și la general, după cele trei etape disputate în 2023, cu 141 p.

Pe locul doi, la această etapă, dar și la general, s-a poziționat un alt lugojean, Luca-Mark Ioviță, de la VN Motorsport, cu 122 p., iar Mark Szoke a terminat doar pe locul șapte în etapa a treia și este pe trei la general, cu 119 p.

Clubul Moto Extrem, condus de Liviu Jigmond, are, deja, un campion național, la clasa 50 cc-juniori mici. Performanța îi aparține lui Luca Matei Marin, care a terminat pe primul loc în penultima etapă și conduce la general cu 155 de puncte, la o diferență de 62 de puncte față de locul secund, maximul posibil într-o etapă fiind de 50 de puncte. Ultima etapă este stabilită în 14-15 octombrie,, lângă Brașov, la Zărnești.



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Explorând Universul: Analiza datelor de la telescopul Hubble

Astăzi o să vorbim despre una dintre cele mai incredibile invenții ale omenirii: telescopul Hubble. Acest instrument extraordinar a...

Read More...

Vizita șefului DSU la Suceava: Mulțumiri și urări de “La mulți ani” salvatorilor suceveni

Aflat în vizită la Suceava, dr. Raed Arafat, șeful DSU, a participat la evenimentul prilejuit de împlinirea a 100...

Read More...
Graphic shows a possible future General Electric jet engine with exposed fan blades in front of a cut-away-interior view of its core mechanisms -- all part of NASA's HyTEC research project.

NASA si industria incep proiectarea unui nou concept de motor pentru avioanele viitoare – inovatie pentru generatia viitoare

NASA și industria vor începe în curând proiectarea unui nou concept de motor cu reacție pentru viitoarea generație de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro