Lansarea ediției 2023 a Săptămânii Europene a Sportului la Complexul Sportiv Național “Arcul de Triumf” din București

BY: stiridinromania.ro In Stiri Sport, STIRILE ZILEI

Săptămâna Europeană a Sportului va avea loc în România în perioada 20-30 septembrie 2023. Conferința de presă de lansare a acestei ediții va avea loc miercuri, 20 septembrie, la ora 11:00, la Complexul Sportiv Național “Arcul de Triumf” din București.

Evenimentul va începe cu un cuvânt de bun venit din partea moderatorului și un scurt moment de demonstrații sportive susținut de Federația Română de Gimnastică. Apoi, Gabriel Toncean, vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Sport, va ține un discurs de deschidere.

La conferința de presă vor fi prezenți și invitați importanți, printre care se numără Oana Țoiu, președinte al Comisiei pentru Tineret și Sport din Camera Deputaților, Bogdan Constantin Matei, președinte al Comisiei pentru Tineret și Sport din Senat, Adeline Dan, secretar de stat în Cancelaria Prim-ministrului României, și Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Programul și obiectivele Săptămânii Europene a Sportului vor fi prezentate de Anca Ionescu, managerul Proiectului România BeActive. Ambasadorii BeActive, printre care se numără Andreea Răducan, Filip Ghiorghi și Mihai Petre, vor susține și ei discursuri în cadrul conferinței de presă.

Pe lângă aceștia, vor fi prezenți și parteneri importanți ai evenimentului, precum Kent Orrgren, CEO al World Class Romania și președinte al Patronatului “Romania Active”, și Irina Alionte, fondatoarea Bodyshape Transformation Centre.

În încheierea evenimentului, vor avea loc scurte momente de demonstrații sportive susținute de Federațiile Române de Arte Marțiale și Wushu Kungfu.

Conferința de presă va fi deschisă publicului și vor fi prezente nume sonore ale sportului românesc, ambasadori BeActive și membri din conducerea federațiilor sportive naționale, precum și oficialități și reprezentanți ai instituțiilor partenere.

Săptămâna Europeană a Sportului este un eveniment care promovează un stil de viață activ și sănătos și contribuie la conștientizarea importanței sportului și a vieții active pentru sănătatea și starea de bine a comunităților. Aceasta va fi marcată în România printr-o serie de evenimente care vor avea loc în perioada menționată mai sus.

Proiectul România BeActive, care este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+, va coordona aceste evenimente. Mai multe informații despre proiect pot fi găsite pe pagina de internet a acestuia sau pe pagina de Facebook.

Este important de menționat că părerile și opiniile exprimate în cadrul acestui eveniment aparțin autorilor și nu reflectă neapărat poziția Uniunii Europene sau a autorităților care acordă finanțarea.

Miercuri, 20 septembrie, ora 11:00, va avea loc conferința de presă de lansare a ediției 2023 a Săptămânii Europene a Sportului. Evenimentul va avea loc la Complexul Sportiv Național “Arcul de Triumf” din B-dul Mărăști, nr. 18-20, București, iar agenda sa va cuprinde:

 • Cuvânt de bun venit moderator și scurt moment de demonstrații sportive, susținut de Federația Română de Gimnastică;
 • Cuvânt de deschidere Gabriel Toncean – vicepreședinte Agenția Națională pentru Sport;
 • Discursuri invitați: Oana Țoiu, președinte al Comisiei pentru Tineret și Sport din Camera Deputaților, Bogdan Constantin Matei, președinte al Comisiei pentru Tineret și Sport din Senat; Adeline Dan – Secretar de stat – Cancelaria Prim-ministrului României; Ciprian Ciucu – Primarul Sectorului 6
 • Scurtă prezentare a programului și obiectivelor Săptămânii Europene a Sportului – Anca Ionescu, manager Proiect România BeActive;
 • Discursuri ambasadori BeActive: Andreea Răducan; Filip Ghiorghi, Mihai Petre;
 • Discursuri parteneri: Kent Orrgren – CEO World Class Romania și președinte Patronat “Romania Active”, Irina Alionte – Founder Bodyshape Transformation Centre;
 • Închidere eveniment, cu scurt moment de demonstrații sportive susținute de Federațiile Române de Arte Marțiale și Wushu Kungfu.

În public vor fi prezente nume sonore ale sportului românesc (ambasadori BeActive și membri din conducerea federațiilor sportive naționale), oficialități, reprezentanți ai instituțiilor partenere.

Ambasadorii BeActive prezenți la eveniment:

 1. Marian DRĂGULESCU
 2. Ana Maria POPESCU
 3. Anca STOENESCU
 4. Roxana BACȘIȘ
 5. Otilia BĂDESCU
 6. Alina DUMITRU
 7. Vali CACIURIAC
 8. Andreea RĂDUCAN
 9. Valeria RĂCILĂ
 10. Monica ROȘU
 11. Viorica SUSANU
 12. Georgeta ANDRUNACHE
 13. David CRISTOFOR
 14. Bogdan CRISTOFOR
 15. Virgil STĂNESCU
 16. Lăcrămioara PERIJOC
 17. Filip GHIORGHI
 18. Anișoara CUȘMIR
 19. Monica IAGĂR
 20. Laura BADEA
 21. Mihai PETRE
 22. Constantina DIȚĂ

Oficialități prezente la eveniment:

 1. Gabriel Sebastian TONCEAN – Agenția Națională pentru Sport, Vicepreședinte
 2. Thomas-Răzvan MOLDOVAN – Agenția Națională pentru Sport, Vicepreședinte
 3. Adeline DAN – Secretar de stat – Cancelaria Prim-ministrului României
 4. Bogdan Constantin MATEI – Parlamentul României, Senator, Președinte Comisia pentru Tineret și Sport
 5. Oana ȚOIU – Parlamentul României, Deputat, Președinte Comisia pentru Tineret și Sport
 6. Tudor Rareș POP – Parlamentul României Deputat, Vicepreședinte Comisia pentru Tineret și Sport, Membru Comisia pentru Sănătate și Familie
 7. Kallos ZOLTAN – Secretar de Stat, Ministerul Educației
 8. Ciprian CIUCU, Primar sector 6.

Săptămâna Europeană a Sportului va fi derulată în țara noastră printr-o serie de evenimente care vor marca noua campanie #BeActive a Uniunii Europene, care promovează un stil de viață activ și sănătos și contribuie la conștientizarea importanței sportului și a vieții active pentru sănătatea și starea de bine a comunităților. 

Proiectul România Be Active este finanțat de Comisia Europeană, prin Programul Erasmus+ (ERASMUS), European Week of Sport – National activities, Dialogue with stakeholders (EWoS), ERASMUS-SPORT-2022-DWS1-NE-IBA-2.

Link pagina proiectului: http://romaniabeactive.ro/

Link Facebook pagina proiectului: https://www.facebook.com/saptamanaeuropeanaasportuluiromania

Link Facebook ANS: https://www.facebook.com/AgentiaNationalaPentruSport.Romania

Link YouTube ANS: https://www.youtube.com/@agentianationalapentrusport/videos

Link spot video general – https://youtu.be/bxssvU13rtQ

Pentru poze sau alte materiale link platformă: https://beactive.blumm.it/all-files

Comunicatul de presă aici. 

 

RO: „Finanțat de Uniunea Europeană. Părerile și opiniile exprimate sunt doar ale autorilor și nu le reflectă neapărat pe cele ale Uniunii Europene sau ale autorității care acordă finanțarea. Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea finanțatoare nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.”Acest titlu a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: Agenția Naţională pentru Sport
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică În ultimii ani, tot mai multe persoane au început...

Read More...

Comoara literară a Antichității: Biblioteca din Pergam

Biblioteca din Pergam: Comoara literara a Antichitatii Biblioteca din Pergam, situata in orasul antic Pergamum din Asia Mica, a reprezentat...

Read More...

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate Când ne gândim la diversitatea vieții pe Terra, ne simțim adesea copleșiți...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro