Lansarea cărții “Eminescu, profesor de statistică” de către Institutul Național de Statistică, în ziua de vineri, 20 octombrie, de Ziua Europeană a Statisticii.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Institutul Național de Statistică (INS) a marcat Ziua Europeană a Statisticii, care a avut loc pe 20 octombrie, prin lansarea cărții intitulate “Eminescu, profesor de statistică”. Această carte, scrisă de Tudorel Andrei, Cristi Șelaru și Vladimir Alexandrescu, aduce o perspectivă nouă asupra legăturii dintre poezie și statistici.

Cartea explorează modul în care Mihai Eminescu, unul dintre cei mai importanți poeți români, a fost influențat de conceptele și metodele statistice în creația sa literară. Autorii evidențiază faptul că Eminescu a fost un mare admirator al științei și a folosit adesea date statistice în poeziile sale pentru a ilustra realitățile sociale și economice ale vremii.

Deși acest aspect nu este foarte cunoscut, cartea “Eminescu, profesor de statistică” aduce o perspectivă inedită asupra operei poetului și arată cum acesta a reușit să îmbine armonios poezia cu știința statistică. Prin intermediul acestei cărți, cititorii vor avea ocazia să descopere latura mai puțin cunoscută a lui Eminescu și să înțeleagă mai bine contextul în care a trăit și a creat.

Un alt aspect interesant abordat în carte este influența pe care statistica a avut-o asupra dezvoltării societății românești în perioada în care Eminescu a trăit. Autorii subliniază faptul că statistica a fost un instrument esențial în procesul de modernizare și dezvoltare a României, iar Eminescu a fost unul dintre cei care au înțeles importanța acestui domeniu.

Lansarea cărții “Eminescu, profesor de statistică” de către INS este un eveniment important în contextul promovării și valorificării științei statistice în România. Aceasta reprezintă o oportunitate de a aduce în prim-plan conexiunile dintre cultură și știință și de a evidenția rolul pe care statistica îl joacă în înțelegerea și interpretarea lumii în care trăim.

Astfel, Ziua Europeană a Statisticii a fost marcată într-un mod inedit și interesant de către INS prin lansarea cărții “Eminescu, profesor de statistică”. Această carte aduce o perspectivă nouă asupra operei lui Eminescu și subliniază importanța științei statistice în dezvoltarea societății românești. Prin intermediul acestei cărți, cititorii vor avea ocazia să descopere latura mai puțin cunoscută a poetului și să înțeleagă mai bine contextul în care a trăit și a creat.

Sursa: INS.

Vineri, 20 octombrie, de Ziua Europeană a Statisticii, Institutul Național de Statistică lansează cartea ”Eminescu, profesor de statistică”
Autori: Tudorel Andrei, Cristi Șelaru și Vladimir Alexandrescu
Sursa foto: Arhivele Naționale ale României
#ZiuaEuropeanăaStatisticii #Statistica #CarteaEminescuProfesordeStatistică


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: INS
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

O instanță din Rusia o condamnă pe jurnalista RFE/RL Alsu Kurmașeva la 6 ani și jumătate de închisoare

O instanță de judecată din Rusia a condamnat-o pe Alsu Kurmașeva, jurnalistă a RFE/RL și care deține dublă cetățenie...

Read More...
Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației din cadrul Universității Valahia – incomod-media.ro

Verificări ITM la societățile din industria metalurgică din Dâmbovița

Inspectorii ITM Dâmbovița au desfășurat controale la patru mari societăți comerciale din industria metalurgică din județ, descoperind un total...

Read More...
Racing MIMI revine în competiţii în 2024 la Torfeul Sinaia

Racing MIMI se întoarce în competițiile din 2024 la Trofeul Sinaia

Echipa Racing MIMI a revenit în competițiile naționale la Trofeul Național Masters de viteză în coastă de la Sinaia,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro