Kilicdaroglu, candidatul la prezidențialele turcești, încalcă tabuurile religioase într-un videoclip și declară că este Alevit.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate
'I am Alevi': Turkish presidential hopeful Kilicdaroglu breaks religious taboo in video

I Am Alevi: candidatul la președinția Turciei, Kilicdaroglu, rupe tabuuri religioase într-un videoclip

Candidatul la președinția Turciei pentru Partidul Republican al Poporului, Kemal Kilicdaroglu, a provocat o dezbatere aprinsă după lansarea unui videoclip în care a vorbit deschis despre identitatea sa religioasă Alevi. Acest lucru a reprezentat o încălcare a tabuurilor religioase într-o țară majoritar sunnită.

În videoclipul intitulat “Eu sunt Alevi”, Kilicdaroglu a discutat despre copilăria sa și despre cum a fost crescut într-o familie Alevi, o minoritate religioasă din Turcia. Alevii sunt considerați a fi o ramură a Islamului, dar au o serie de credințe și practici diferite. Ei sunt adesea considerați o minoritate oprimată în Turcia, iar identitatea lor religioasă este adesea suprimată.

În videoclip, Kilicdaroglu a declarat că vrea să construiască o Turcie în care toți cetățenii să se simtă confortabil să-și exprime identitatea culturală și religioasă. De asemenea, el a criticat guvernul turc pentru că nu a făcut suficient pentru a proteja minoritățile religioase și culturale.

Lansarea videoclipului a provocat o reacție polarizată în Turcia, cu mulți oameni lăudându-l pentru curajul său de a vorbi deschis despre identitatea sa religioasă, în timp ce alții l-au criticat pentru încălcarea tabuurilor religioase.

Într-o țară în care religia are o mare influență asupra societății, discuția deschisă despre identitatea religioasă este rară. Cu toate acestea, Kilicdaroglu a demonstrat că este dispus să ia în calcul aceste probleme sensibile în campania sa electorală.

Sursa: https://www.france24.com/en/tv-shows/middle-east-matters/20230426-i-am-alevi-turkish-presidential-hopeful-kilicdaroglu-breaks-religious-taboo-in-video

Sursa si foto: www.france24.com

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

IMPACTPRESS

Atentie la Mesajele False!

O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă. Contribuabililor, persoane juridice,...

Read More...
Europol-coordinated operation tackles the threat of terrorist-operated websites

Operațiunea HOPPER II: Lupta împotriva propagandei teroriste online

Zece țări s-au unit cu Europol pentru a perturba activitățile de propagandă online ale organizațiilor teroriste religioase și politice...

Read More...

România nu a eliberat vize pentru delegații ruși la sesiunea Adunării Parlamentare a OSCE

Președintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației, Grigori Karasin, a anunțat acest lucru pe contul său de Telegram. Conform...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro