Intervenție de urgență la un incendiu în municipiul Iași

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Pe data de 10 ianuarie 2024, în municipiul Iași, a avut loc un incendiu într-un apartament. Alerta a fost dată la ora 15:06, prin intermediul unui apel la numărul de urgență 112. Pompierii militari au intervenit imediat, dislocând două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară și o ambulanță SMURD. De asemenea, a fost solicitată și o ambulanță de la Serviciul Public de Ambulanță Iași.

Pe parcursul deplasării către locul incendiului, la ora 15:09, reprezentanții ISU au aflat de precipitarea a două persoane de la etajul 3 al unui bloc de 4 niveluri. Astfel, forțele de intervenție au fost suplimentate cu încă o autospecială de stingere cu apă și spumă și încă o ambulanță de la Serviciul Public de Ambulanță Iași.

După sosirea la locul incidentului, la ora 15:14, echipajele medicale au acordat primul ajutor celor două victime și le-au stabilizat. Ulterior, acestea au fost transportate la unități medicale pentru îngrijiri suplimentare.

La momentul respectiv, incendiul a fost lichidat la ora 15:40. Acesta a afectat o suprafață de aproximativ 25 de metri pătrați, în special mobilier și materiale textile.

Evenimentul ne aduce în atenție importanța intervenției prompte a pompierilor militari și a serviciilor de urgență în astfel de situații. Acțiunea rapidă a acestora a permis salvarea și acordarea primului ajutor celor două persoane precipitate de la etaj. De asemenea, lichidarea incendiului într-un interval relativ scurt de timp a ajutat la minimizarea pagubelor materiale.

Este esențial ca întreaga comunitate să fie conștientă de riscurile incendiilor și să ia măsuri de prevenire adecvate, cum ar fi instalarea și întreținerea sistemelor de detectare și stingere a incendiilor în locuințe. De asemenea, este important să fim pregătiți și să cunoaștem procedurile de evacuare în cazul unui incendiu și să acordăm sprijinul necesar serviciilor de urgență în timpul intervențiilor.

Astfel de evenimente ne reamintesc că siguranța noastră și a celor din jur depinde în mare măsură de atitudinea responsabilă și de pregătirea noastră în fața situațiilor de urgență.

Sursa: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Informare În data de 10 ianuarie 2024, la nivelul municipiului Iași, la ora 15:06, printr-un apel la 112 a fost anunțat un incendiu care se manifesta cu flacără deschisă la un apartament. Odată alertați, pompierii militari au dislocat 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autoscară, 1 ambulanță SMURD. Totodată, la caz a fost alocată și o ambulanță a Serviciului Public de Ambulanță Iași. În drum spre locul de manifestare a incendiului (15:09), reprezentanții ISU află de precipitarea a 2 persoane (mamă și un minor)de la etajul 3 al unui bloc de 4 niveluri. Dată fiind această situație, forțele de intervenție sunt suplimentate cu încă o autospecială de stingere cu apă și spumă și încă o ambulanță a Serviciului Public de Ambulanță Iași. Odată ajunși la locul incidentului (15:14), echipajele medicale au acordat celor două victime primul ajutor, au fost stabilizate, iar mai apoi transportate la unități medicale pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acestora. La acest moment, în ceea ce privește incendiul, acesta a fost lichidat (15:40), arderea manifestându-se pe o suprafață de aproximativ 25 mp la elemente de mobilier și materiale textile.


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

MET Summer Trophy: Turneul ITF M15 la București din iulie 2024

MET Summer Trophy este un turneu de tenis de nivel ITF M15 ce va avea loc la București între...

Read More...

Premieră în Justiție. Imaginea lui Ceaușescu pe prelata unui camion i-a adus dosar penal unui locuitor din Zalău

Fotografia alb-negru de pe camionul surprins pe Valea Oltului era însoțită de textul: „Singurul conducător român cu sânge de...

Read More...

Miniștrii de Externe din SUA și Rusia au discutat telefonic despre riscul unei „posibile escaladări”

Ministrul rus al Apărării, Andrei Belousov, și secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, au discutat telefonic, pe 12 iulie,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro