Întâlnirea premierului Marcel Ciolacu cu președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Întrevederea premierului Marcel Ciolacu cu președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a reprezentat un moment important în relația dintre România și Uniunea Europeană. Această întâlnire a avut loc în contextul în care România se pregătește să preia președinția Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2024.

Principalele subiecte discutate au fost legate de progresele României în ceea ce privește reformele justiției și statul de drept, dar și de obiectivele pe care țara noastră le are în cadrul președinției Consiliului UE. Premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța continuării eforturilor de consolidare a statului de drept și a combaterii corupției, iar președinta Ursula Von der Leyen a salutat progresele înregistrate până în prezent.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat și despre aspecte legate de politica externă a UE, inclusiv relațiile cu țările din vecinătatea estică și parteneriatul estic. Premierul Marcel Ciolacu a evidențiat importanța sprijinului Uniunii Europene în consolidarea democrației și a securității în această regiune.

În concluzie, întrevederea premierului Marcel Ciolacu cu președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a reprezentat un prilej important pentru consolidarea relației dintre România și Uniunea Europeană. Această întâlnire a evidențiat angajamentul României față de valorile europene și a pus în prim-plan obiectivele pe care țara noastră le are în cadrul președinției Consiliului UE., a transmis Guvernul României.

Întrevederea premierului Marcel Ciolacu cu președinta Comisiei Europene, Ursula Von der LeyenAcest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: Guvernul României
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Campionatele Naționale de Blitz – rezultate și câștigători

Pe data de 1 decembrie, în urma probelor de dezlegări, au avut loc Campionatele Naționale de Blitz, competiție la...

Read More...

Realizări remarcabile ale echipei României la Gimnastica Aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama

Echipa României a obținut un succes remarcabil în gimnastica aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama. Aceștia au...

Read More...

Diana Iovanovici-Șoșoacă: Îi dorim lui Iohannis să rămână în Dubai! La mulți ani presei! Vreau să vă dau din Pâinea României!

Aflată la Alba Iulia, la celebrarea a 105 ani de la Marea Unire, președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici Șoșoacă...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro