Inginerii dau drumul la vibrațiile bune ca să pună IoT-ul pe picioare!

BY: stiridinromania.ro In Magazin
Engineers tap into good vibrations to power the Internet of Things

Știi că tehnologia a ajuns la un cu totul alt nivel atunci când vibrațiile pot deveni sursa de energie pentru internet! Da, ai auzit bine, vibrațiile! Să nu mai vorbim despre toată gama de posibile glume de pe marginea subiectului.

Se pare că experții de la Universitatea din California de Sud au găsit o modalitate de a transforma vibrațiile în energie electrică. Nu mai trebuie să te plângi de bateriile descărcate la telefonul mobil sau laptop, deoarece, de acum înainte, vibrațiile te vor ajuta să rămâi conectat la internet.

Dacă te gândești la asta, vibrațiile sunt peste tot în jurul nostru, fie că vorbim despre zgomotele de la trafic, de la construcții sau de la mersul pe jos. Așa că nu trebuie decât să punem la treabă această energie neutilizată și să o folosim pentru a alimenta dispozitivele noastre.

În plus, putem chiar să ne imaginăm un viitor în care telefoanele mobile se vor încărca pur și simplu prin simpla plimbare sau alergare. Nu mai trebuie să-ți faci griji că bateria se va descărca în timpul unei conversații importante sau că vei rămâne fără energie în timp ce navighezi pe internet.

Dar hai să fim serioși, cine știe ce alte posibilități ne va oferi această tehnologie. Poate vom vedea oameni care dansează într-un club, iar energia creată de vibrații va alimenta întreaga locație. Sau poate ne vom putea încărca telefoanele mobile atunci când suntem pe bicicletă sau alergăm.

Indiferent de ceea ce va aduce viitorul, este clar că tehnologia evoluează într-un ritm nebun. Și cine știe, poate că vibrațiile vor fi următoarea mare revoluție tehnologică. Dar până atunci, să ne bucurăm de glumele pe care le putem face pe marginea subiectului și să ne imaginăm cum ar fi să trăim într-o lume în care vibrațiile ne mențin conectați la internet.

Sursa si foto: techxplore.com

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Cele mai bune aplicații de gestionare a datoriilor despre care trebuie să știți – incomod-media.ro

Gestionarea eficientă a datoriilor: cele mai bune aplicații de pe Android și iOS

Gestionarea datoriilor personale poate fi o sarcină dificilă pentru mulți oameni, dar există soluții tehnologice care pot facilita acest...

Read More...

Până în primăvara anului viitor, România va avea gata de luptă toate cele patru sisteme Patriot

Ministerul Apărării are în prezent patru sisteme de apărare antiaeriană Patriot, însă doar două sunt operaționalizate. Al doilea a...

Read More...
Zilele patrimoniului de la Povergina! Sărbători culinare în pădurile Făgetului

Sărbătoarea de la Povergina

Asociația My Banat și localnicii din Făget îi invită pe toți bănățenii să se alăture sărbătoririi de Sfântul Ilie,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro