Inginerii dau drumul la vibrațiile bune ca să pună IoT-ul pe picioare!

BY: stiridinromania.ro In Magazin
Engineers tap into good vibrations to power the Internet of Things

Știi că tehnologia a ajuns la un cu totul alt nivel atunci când vibrațiile pot deveni sursa de energie pentru internet! Da, ai auzit bine, vibrațiile! Să nu mai vorbim despre toată gama de posibile glume de pe marginea subiectului.

Se pare că experții de la Universitatea din California de Sud au găsit o modalitate de a transforma vibrațiile în energie electrică. Nu mai trebuie să te plângi de bateriile descărcate la telefonul mobil sau laptop, deoarece, de acum înainte, vibrațiile te vor ajuta să rămâi conectat la internet.

Dacă te gândești la asta, vibrațiile sunt peste tot în jurul nostru, fie că vorbim despre zgomotele de la trafic, de la construcții sau de la mersul pe jos. Așa că nu trebuie decât să punem la treabă această energie neutilizată și să o folosim pentru a alimenta dispozitivele noastre.

În plus, putem chiar să ne imaginăm un viitor în care telefoanele mobile se vor încărca pur și simplu prin simpla plimbare sau alergare. Nu mai trebuie să-ți faci griji că bateria se va descărca în timpul unei conversații importante sau că vei rămâne fără energie în timp ce navighezi pe internet.

Dar hai să fim serioși, cine știe ce alte posibilități ne va oferi această tehnologie. Poate vom vedea oameni care dansează într-un club, iar energia creată de vibrații va alimenta întreaga locație. Sau poate ne vom putea încărca telefoanele mobile atunci când suntem pe bicicletă sau alergăm.

Indiferent de ceea ce va aduce viitorul, este clar că tehnologia evoluează într-un ritm nebun. Și cine știe, poate că vibrațiile vor fi următoarea mare revoluție tehnologică. Dar până atunci, să ne bucurăm de glumele pe care le putem face pe marginea subiectului și să ne imaginăm cum ar fi să trăim într-o lume în care vibrațiile ne mențin conectați la internet.

Sursa si foto: techxplore.com

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Rapid câștigă Cupa României în volei masculin

Galeria Rapidului s-a remarcat întotdeauna prin sloganuri puternice și încurajatoare pentru echipa lor. În anii 70-80, unul dintre cele...

Read More...
Interviu Direct la Subiect cu Valentin Căprariu

Valentino: de la șofer pe TIR la influencer de succes

Valentin Căprariu, cunoscut sub numele de Valentino, a devenit unul dintre cei mai populari români pe rețelele de socializare,...

Read More...
Man and young male student demonstrate how to sleep in space to a group of elementary students

NASA Stennis: Martie 2024

NASA Stennis, lider în explorarea spațiului: Martie 2024 Centrul Spațial NASA Stennis este în plină efervescență în această perioadă, marcând...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro