Începutul misiunii Combined Resolve XIX

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

În perioada 10 octombrie – 03 noiembrie, aproximativ 120 de militari români participă la exercițiul “Combined Resolve XIX” desfășurat în Hohenfels, Germania, alături de militari din țări membre NATO și partenere. Acest exercițiu reprezintă o premieră pentru România, deoarece un punct de comandă de nivel divizie este dislocat în afara țării pentru a participa la un astfel de eveniment multinațional. Scenariul fictiv al exercițiului permite marelui unități și unităților participante să-și demonstreze capacitatea operațională și să îndeplinească standardele NATO în desfășurarea operațiilor militare în context multinațional. Participarea la acest exercițiu oferă oportunitatea de a dezvolta relații de cooperare cu structuri din cadrul NATO și asigură capacitatea de reacție la nivel tactic și interoperabilitatea forțelor participante. În primele zile ale exercițiului, cercetașii români au desfășurat o secvență de instruire la elicoptere alături de militarii Diviziei 10 Munte din Statele Unite ale Americii.

Sursa si Foto: [source_domain]

Start Combined Resolve XIX

Aproximativ 120 de militari români alături de militari din țări membre NATO și partenere participă în perioada 10 octombrie – 03 noiembrie, în Hohenfels, Germania, la exercițiul “Combined Resolve XIX”.

În premieră în țara noastră, un punct de comandă de nivel divizie este dislocat în afara țării pentru a participa la un exercițiu multinațional.
Militarilor din cadrul Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina” li s-au alăturat camarazi din cadrul Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere ,,Decebal”, Regimentului 317 ISR ,,Vlădeasa” și Batalioanelor 400 Sprijin ,,Feleacu”, 55 Comunicații Informatică ,,Napoca” și 1 Cimic ,,General de corp de armată Ștefan Holban”.

Având la bază un scenariu fictiv, exercițiul “Combined Resolve XIX” este un eveniment de instruire în cadrul căruia, marea unitate și unitățile participante își dovedesc capacitatea operațională, pentru a îndeplini standardele NATO în desfășurarea operațiilor militare în context întrunit și multinațional.

Participarea la exercițiu constituie o oportunitate reală de a dezvolta relațiile de cooperare cu structuri din cadrul NATO și partenere și asigură capacitatea de reacție la nivel tactic și interoperabilitatea forțelor participante, precum și perfecționarea capabilităților de dislocare și instruire în comun.

Primele zile ale exercițiului, i-au suprins pe cercetașii români desfășurând o secvență de instruire specifică la elicoptere alături de militarii Diviziei 10 Munte aparținând Forțelor Terestre ale Statelor Unite ale Americii.

Oana Boier
Alin Suătean
#10thMountainDivision #Divizia4Infanterie #d4i #CbRXIX #StrongerTogether
Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala mică a voleiului masculin: Dinamo București vs Rapid București, meciul 2 din serie

Astăzi, echipa de volei masculin a clubului Dinamo București se pregătește pentru meciul 2 din finala mică împotriva echipei...

Read More...

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro