Hramul Catedralei și Ruga Timișoarei: Evenimente importante în Parcul Rozelor

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Joc şi voie bună, la Timişoara! Urmează Ruga oraşului şi Ziua Minorităţilor

În perioada 14-17 septembrie, Timișoara va sărbători hramul Catedralei, în cinstea Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș. Această sărbătoare va fi însoțită de două evenimente importante: Ruga Timișoarei și Ziua Minorităților.

Ambele evenimente vor avea loc în Parcul Rozelor și vor aduce împreună oameni din diferite comunități și culturi. Programul sărbătorii începe joi, 14 septembrie, cu un spectacol-rugăciune intitulat “Minunile Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș”. Acesta va ilustra prin intermediul actorilor Cătălin Ursu, Ana-Maria Cojocaru, Raul Lăzărescu, Raul Bastean și Nuți Dorobanțu, minunile făcute de Sfântul Iosif. Spectacolul va fi însoțit de interpretarea artistică a Alinei Mihocaș și a Coralei “Contrast”, sub îndrumarea dirijorului Vasile Bădescu.

Vineri, 15 septembrie, va avea loc Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala Mitropolitană, iar seara va fi dedicată spectacolului și jocului de Rugă. Orchestra și dansatorii de la Ansamblul “Timișul”, împreună cu soliștii Lioara Boșcu, Carmen Popovici-Dumbravă, Zorica Savu, Adrian Stanca, Dumitru Stoicănescu și Ramona Vița, vor oferi un spectacol de neuitat sub bagheta dirijorului Deian Galetin. Coregrafia acestui spectacol va fi realizată de Maria Dudău-Topciov și Ciprian David.

Sâmbătă, 16 septembrie, va fi dedicată Ziua Minorităților. În Parcul Rozelor, vor fi prezenți reprezentanți ai diferitelor comunități etnice din Timișoara, precum ucraineni, nemți, unguri, sârbi, bulgari și evrei. Invitați speciali vor fi Urban Verbunk din Ungaria și stegarii din Carpineto Romano, Italia.

Duminică, 17 septembrie, va avea loc Ruga Tinerilor, un eveniment care își propune să promoveze tradițiile, obiceiurile, jocurile și cântecele populare, cu participarea tinerilor din Timișoara. Ansamblul “Timișul” Tineret va susține un spectacol, iar copiii de la Școala Gimnazială nr. 30 Timișoara vor recita poezii dialectale. De asemenea, vor fi prezenți și laureații concursului “Cântec, joc și grai străbun” organizat de Liceul de Artă “Ion Vidu” Timișoara. Seara se va încheia cu jocul de Rugă, în care vor evolua tineri soliști talentați precum Alexandra Acs, Maria Bartulov, Ana-Gabriela Coțe, Dorinel Gavriluț-Pârvoni, Ana-Maria Moldovan, Georgiana Necșa, Bianca Opăriuc, Denisa Peia, Maria Șaptebani, Vlad Văcaru și Adonis Vojin din Serbia.

Această sărbătoare a orașului Timișoara reprezintă un moment important pentru comunitatea locală și pentru promovarea diversității culturale și etnice. Prin intermediul acestor evenimente, se încurajează dialogul și colaborarea între diferitele minorități din oraș, contribuind astfel la consolidarea coeziunii sociale și la înțelegerea reciprocă.

Sursa: www.sursadevest.ro

Începutul de toamnă vine cu o importantă sărbătoare a orașului: hramul Catedralei, de ziua Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, însoțit de evenimentele asociate lui – Ruga Timișoarei și Ziua Minorităților.

Ambele evenimente se vor desfăşura în Parcul Rozelor, în perioada 14-17 septembrie.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Percheziții în Timiș! O nouă plantație de cannabis, descoperită de polițiști

PROGRAM:

Joi, 14 septembrie 2023, ora 20:00, Piața Sfântul Gheorghe

„Minunile Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș” – spectacol-rugăciune, despre minunile Sfântului Iosif, cu actorii: Cătălin Ursu, Ana-Maria Cojocaru, Raul Lăzărescu, Raul Bastean și Nuți Dorobanțu.

Interpretează: Alina Mihocaș și Corala „Contrast”. Dirijor: Vasile Bădescu

Vineri, 15 septembrie 2023

ora 9:30, Catedrala Mitropolitană, Sfânta Liturghie Arhierească

ora 18:00, Parcul Rozelor, Spectacol și joc de Rugă

Încing jocul de Rugă orchestra și dansatorii de la Ansamblul „Timișul”, însoțiți de soliștii Lioara Boșcu, Carmen Popovici-Dumbravă, Zorica Savu, Adrian Stanca, Dumitru Stoicănescu și Ramona Vița.

Dirijor: Deian Galetin. Coregrafi: Maria Dudău-Topciov și Ciprian David

Sâmbătă, 16 septembrie 2023, ora 18:00, Parcul Rozelor

Ziua Minorităților

Pe 17 septembrie, Parcul Rozelor va fi gazdă pentru reprezentanții multiculturalității timișorene.

Astfel, publicul se va întâlni, în Parcul Rozelor, cu ucraineni, nemți, unguri, sârbi, bulgari sau evrei, iar invitați speciali sunt Urban Verbunk (Ungaria) și stegarii din Carpineto Romano (Italia).

Duminică, 17 septembrie 2023, ora 18:00, Parcul Rozelor

Ruga Tinerilor

„Ruga Tinerilor” este expresia dorinței noastre de a duce mai departe tradiția, obiceiurile, jocul și cântul popular, cu implicarea tinerilor timișoreni.

În program: spectacol cu Ansamblul „Timișul” Tineret; poezie dialectală cu copiii de la Școala Gimnazială nr. 30 Timișoara; „Cântec, joc și grai străbun”, cu laureații concursului omonim, organizat de Liceul de Artă „Ion Vidu” Timișoara. Seara se va încheia cu jocul de Rugă, însuflețit de talentații tineri soliști Alexandra Acs, Maria Bartulov, Ana-Gabriela Coțe, Dorinel Gavriluț-Pârvoni, Ana-Maria Moldovan, Georgiana Necșa, Bianca Opăriuc, Denisa Peia, Maria Șaptebani, Vlad Văcaru și Adonis Vojin (Serbia).

CITEŞTE ŞI: Muncitor mort, în Timiș, după ce a fost surprins de un mal de pământ care s-a prăbușit în timpul unor lucrări!



Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Almost 1 400 firearms removed from circulation in 16 European countries

Operațiunea săptămânii: 630 de percheziții și 107 arestări

În cadrul săptămânii de acțiune, sute de ofițeri de aplicare a legii au efectuat peste 630 de percheziții domiciliare...

Read More...

Baschetbaliștii au asigurat locul în lupta pentru locul 5

Echipa de baschet a Rapidului a reușit să își asigure locul în lupta pentru locul 5 în Liga Națională...

Read More...
NASA Marshall Prepares for Strategic Facilities Updates 

Modernizarea Centrului de Zbor Spațial al NASA, Huntsville, Alabama

NASA Marshall se pregătește pentru următorul pas important în evoluția campusului său principal din Huntsville, Alabama. Prin intermediul unei...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro