Florin Spătaru: Criza energetică rămâne problema acută a industriei din România!

BY: stiridinromania.ro In Business, STIRILE ZILEI
Florin Spataru

București, 25.03.2022 – „Îmi bazez mandatul pe o comunicare eficientă între industrie, mediul de afaceri şi instituțiile statului. Tocmai de aceea, astăzi, la solicitarea mea, în calitate de ministru al economiei, de la primele ore ale dimineții, am coordonat o întâlnire la care au participat atât reprezentanții consumatorilor energo-intensivi, cât şi reprezentanți din conducerea ministerelor Energiei, de Finanțe, Fondurilor Europene, Dezvoltării. Prețul mare la electricitate şi gaze naturale reprezintă în continuare o problemă majoră a consumatorilor mari şi trebuie găsite urgent soluții pentru sprijinirea acestora. Voi aborda acest subiect la nivelul Guvernului pentru că este imperios să acționăm pentru susținerea întregului lanț valoric din economie”, a declarat Florin Spătaru, ministrul economiei.
La Ministerul Economiei a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanții companiilor energo-intensive, companiilor din industria alimentară, auto și cea a materialelor de construcții și reprezentanții ai ministerelor Energiei, Finanțe, Fondurilor Europene, Dezvoltării și ANRE pentru a discuta problematica prețurilor energiei, care afectează mai multe sectoare industriale. Principalele subiecte dezbătute au fost reglementarea pieței de energie şi operarea pe piață a contractelor bilaterale pentru achiziția de energie, majorarea compensărilor pentru emisii indirecte, dar şi susținerea unor segmente industriale, cum ar fi industria cimentului, a producătorilor de țevi sau a celor care produc hârtie şi carton.

Reprezentanții Guvernului au ascultat doleanțele și propunerile mediului de afaceri, pentru a putea lua măsuri care să reducă impactul prețurilor mari la energie asupra industriei. De asemenea, s-a pus accent pe utilizarea banilor prevăzuți în PNRR pentru investiții în proiecte de energie regenerabilă, precum și a celor prevăzuți în Fondul de Modernizare. Dan Drăgan, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, a precizat că în scurt timp va fi deschis apelul pentru proiecte pentru schema de regenerabile din PNRR, estimarea fiind ca în luna septembrie să fie semnate contractele. Aceste investiții vor ajuta companiile să își acopere o parte din energia consumată, ceea ce va duce la scăderea costurilor pentru energie pe termen lung.




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Teams prepare for a playoff match at the L.A. regional FIRST Robotics Competition in El Segundo on March 17.

Competitia regionala FIRST Robotics Los Angeles: Batalia robotilor confectionati manual

Competiția regională FIRST Robotics Los Angeles a adus laolaltă 44 de echipe de liceu care au construit, în ultimele...

Read More...

Tabloul cu flori colorate.

Imaginea prezentată în articolul analitic este o fotografie cu o pisică care se află pe o masă și care...

Read More...

Revenirea lui Simona Halep pe teren

În 2022, cariera Simonei Halep a fost întreruptă brusc, după o vară reușită. După o semifinală de Wimbledon și...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro