Festivalul de Fotografie ”Casian Mărgineanțu” a premiat cele mai bune fotografii

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Robert Scarlat a câștigat prima ediție a Festivalului de Fotografie ”Casian Mărgineanțu”! Vernisajul va avea loc la Galeria Armi

Primul Festival de Fotografie “Casian Mărgineanțu” s-a încheiat cu succes, cu participarea a aproape 200 de fotografi. Această competiție a fost organizată de Asociația “Ghidul Banatului” și Primăria Municipiului Lugoj, beneficiind de sprijinul publicațiilor Redeșteptarea și Lugojeanul. Concursul a avut două obiective principale: să aducă un omagiu artistului fotograf Casian Mărgineanțu și să ofere oportunitatea pasionaților de fotografie să-și expună creațiile cele mai reușite.

Fotografiile participante au fost evaluate de un juriu format din Constantin Duma de la Agerpress, Adrian Pîclișan, fotograf al Guvernului și Cornel Putan de la Inquam Photo – toți recunoscuți pentru experiența lor în domeniu. După deliberări îndelungate, juriul a desemnat câștigătorii primei ediții a festivalului.

Locul I a fost câștigat de Robert Scarlat, care s-a ales cu un premiu în valoare de 2500 de lei. Gabriel Brezeanu a obținut locul II cu o fotografie excelentă din sfera sportului, primind în schimb 1500 de lei. Locul III a fost obținut de Oana Popa, o pasionată de fotografie remarcabilă, care a primit 1000 de lei.

Două mențiuni, în valoare de câte 700 de lei fiecare, au fost acordate lui Bogdan Conciatu și Raimond Rupp pentru creațiile lor impresionante.

Fotografiile juriului câștigător, alături de alte 11 fotografii selectate, vor fi expuse timp de o lună la galeria Armi din cadrul Cercului Militar din Lugoj, începând cu data de 26 octombrie. Vernisajul expoziției va avea loc la data menționată începând cu ora 18:00. Pe simeze, pe lângă operele fotografilor premiați, vor fi prezentate și câteva dintre fotografiile semnate de Casian Mărgineanțu, premiate în competiții internaționale de specialitate.

Acest festival a reușit să atragă participarea numeroșilor pasionați de fotografie, oferindu-le o platformă pentru a-și arăta talentele artistice. Trecând în revistă lucrările care au participat la competiție, reiese faptul că România are fotografi talentați și creativi, dornici să își îmbunătățească abilitățile artistice în acest domeniu plin de satisfacții. Este de dorit ca astfel de evenimente să continue și să devină o tradiție în zona Banatului, deschizând calea spre descoperirea și promovarea noilor talente în fotografia contemporană.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Aproape 200 de fotografii au avut de jurizat organizatorii primei ediții a Festivalului de Fotografie ”Casian Mărgineanțu”, un concurs cu premii consistente pus în scenă de Asociația ”Ghidul Banatului” și Primăria Municipiului Lugoj, cu sprijinul publicațiilor Redeșteptarea și Lugojeanul.

Un omagiu adus artistului fotograf Casina Mărgineanțu, dar și un excelent prilej pentru pasionații de fotografie pentru a-și etala cele mai reușite creații, în opinia lor, din care juriul a ales câștigătorii. Iar ultimul cuvânt a aparținut unor fotografi cu experiență, Constantin Duma – Agerpress, Adrian Pîclișan – fotograf al Guvernului și Cornel Putan – Inquam Photo, cei care au decis premianții primei ediții.

După lungi deliberări și analize, prima ediție a concursului foto din cadrul Festivalului de Fotografie ”Casian Mărgineanțu” a fost câștigat de Robert Scarlat, cel care ia și marele premiu de 2500 de lei.

Robert Scarlat – premiul I

Pe locul II s-a clasat un nume cunoscut în fotografia din zonă, Gabriel Brezeanu cu o excelentă imagine din sport, pentru care va primi 1500 de lei.

Locul III revine unei pasionate de fotografie, Oana Popa, care câștigă 1000 de lei.

Două mențiuni de câte 700 de lei fiecare au fost câștigate de Bogdan Conciatu și Raimond Rupp.

Fotografiile celor premiați, dar și alte 11 fotografii alese de juriu și semnate de: Florin Blaga, Imola Toda, Carmen Rogoveanu, Jaqueline Mateș, Bianca Jurji, Coste Leonid, Răyvan Ciuvelic și Armand Dascălu,  vor fi expuse timp de o lună, începând cu data de 26 octombrie, la galeria Armi din cadrul Cercului Militar din Lugoj.

Vernisajul este programat joi, 26 octombrie, de la ora 18,00, iar pe simezele galeriei vor putea fi admirate și câteva dintre fotografiile semnate de Casian Mărgineanțu de-a lungul anilor, premiate de jurii internaționale.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică În ultimii ani, tot mai multe persoane au început...

Read More...

Comoara literară a Antichității: Biblioteca din Pergam

Biblioteca din Pergam: Comoara literara a Antichitatii Biblioteca din Pergam, situata in orasul antic Pergamum din Asia Mica, a reprezentat...

Read More...

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate Când ne gândim la diversitatea vieții pe Terra, ne simțim adesea copleșiți...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro