“Echiparea a 13 unități de învățământ din Lugoj printr-un contract de finanțare de aproape 15 milioane de lei”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Primăria dotează școlile din Lugoj! Contract de finanțare în valoare de aproape trei milioane de euro pentru echiparea a 14 unități de învățământ

Administrația lugojeană anunță că a încheiat un contract de finanțare pentru dotarea a 13 unități de învățământ din municipiul Lugoj cu mobilier, materiale didactice și echipamente. Acest proiect este un pas important în dezvoltarea educației locale și are ca obiectiv general echiparea a 209 săli de clasă, nouă laboratoare de informatică, nouă laboratoare de științe, nouă cabinete didactice, opt cabinete psihopedagogice, patru săli de sport și două ateliere de practică.

Valoarea totală a acestui proiect este de 14.766.601,79 lei, din care suma eligibilă din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este de 12.408.909,03 lei. În plus, TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR este de 2.357.692,76 lei. Această investiție semnificativă demonstrează importanța acordată educației și dezvoltării tinerelor generații.

Perioada de implementare a acestui proiect este până în data de 30 septembrie 2024. Acest termen permite autorităților locale să se asigure că toate unitățile de învățământ vor fi dotate și pregătite pentru a le oferi elevilor acces la cele mai bune condiții pentru învățare și dezvoltare.

Prin intermediul acestui contract de finanțare, administrația lugojeană arată implicarea activă în promovarea educației și investiția într-un sistem educativ modern. Această dotare nouă va spori calitatea procesului de învățământ și va contribui la formarea unei tinere generații cu competențe solide și pregătită pentru provocările viitorului.

În concluzie, semnarea acestui contract de finanțare reprezintă un pas important pentru administrația lugojeană în consolidarea sistemului educațional local. Prin dotarea unităților de învățământ cu mobilier, materiale didactice și echipamente moderne, se asigură condiții optime de învățare și dezvoltare a copiilor și tinerilor din Lugoj. Cu o investiție semnificativă și o perioadă generoasă de implementare, autoritățile locale demonstrează că educația și viitorul generațiilor tinere sunt prioritare pentru dezvoltarea municipiului.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Administrația lugojeană anunță că a semnat un contract de finanțare care prevede dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente pentru 13 unități de învățământ din municipiul de pe Timiș și o instituție conexă orașului.

Obiectivul general al proiectului este echiparea a 209 săli de clasă, a nouă laboratoare de informatică, nouă laboratoare de științe, nouă cabinete didactice, opt cabinete psihopedagogice, patru săli de sport și două ateliere de practică.

Valoarea totala a proiectului este de 14.766.601,79 lei, din care suma eligibila din PNRR de 12.408.909,03 lei și TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR de 2.357.692,76 lei.

Perioada de implementare este până în 30 septembrie 2024.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Campionatele Naționale de Blitz – rezultate și câștigători

Pe data de 1 decembrie, în urma probelor de dezlegări, au avut loc Campionatele Naționale de Blitz, competiție la...

Read More...

Realizări remarcabile ale echipei României la Gimnastica Aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama

Echipa României a obținut un succes remarcabil în gimnastica aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama. Aceștia au...

Read More...

Diana Iovanovici-Șoșoacă: Îi dorim lui Iohannis să rămână în Dubai! La mulți ani presei! Vreau să vă dau din Pâinea României!

Aflată la Alba Iulia, la celebrarea a 105 ani de la Marea Unire, președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici Șoșoacă...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro