Dumitru Coarna si Legea Offshore – O afacere Geniala impotriva poporului roman

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
dumitru coarna si legea offshore

Declaratia politica a deputatului Dumitru Coarna susţinută în cadrul şedinţei Camerei Deputaţilor din data de 11.05.2022, intitulata: O afacere genială: statul român răscumpără cu un miliard de dolari o licență de exploatare gaze naturale pe care a dat-o gratis.

“Astazi, 11 mai 2022, 86 de senatori PSD, PNL, USR, UDMR și minorități au votat modificarea Legii offshore. Această modificare a Legii offshore nu aduce nimic bun nici pentru țară, nici pentru cetățeanul de rând.

În afară de o redevență la prețul mediu al gazelor, acele impozite pe veniturile suplimentare pot fi fentate foarte ușor.

Companiile pot vinde la 85 de lei MW, pragul la care nu se percep taxe, către propriile filiale pentru ca, mai apoi, să le revândă la ce prețuri doresc, manevră care se și practică în România în mai toate domeniile”, transmite Dumitru Coarna pe pagina sa de Facebook.

“Statul roman a semnat contractul privind rascumpararea licentelor de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagra de la firma Exxon, contra sumei de 1 miliard de dolari, licente pe care le-a dat gratis in 2008 companiei canadiene Sterling Resources.

In realitate contractul Exxon-Romgaz este o pacaleala mai mare decat contractul Bechtel. Cu aceasta ocazie s-au evaporat mai multi bani decat in contractul pentru care statul roman a platit sume importante, desi nu s-a construit nimic.

In aceasta noua teapa data poporului roman, vanzatorul, compania americana Exxon, va incasa miliardul de dolari fara sa fi facut nimic.

Aceasta a cumparat licentele de la compania Sterling Resources contra sumei de 39 de milioane de dolari si le-a revandut Romaniei pentru 1 miliard de dolari.

Reprezentantii guvernului ne spun ca tranzactia in valoare de peste 1 miliard de dolari este expresia angajamentului Guvernului de a sustine investitiile vitale in energie si valorificarea gazelor naturale din Marea Neagra in beneficiul romanilor si a economiei romanesti.

Prin acest contract se doreste inceperea extragerii gazelor naturale din perimetrul Neptun Deep din Marea Neagra de catre Romgaz si OMV Petrom in cursul anului 2026.”

Continuarea poate fi urmarita in videoclipul cu dumitru coarna de mai sus.
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ultimul rapidist prezent la Jocurile Olimpice Tokyo 2020/2021

Ultimul jucător de fotbal rapidist prezent la Jocurile Olimpice Tokyo 2020/2021 a fost Antonio Sefer, care a purtat tricoul...

Read More...

Parcul Natural Porțile de Fier – o zonă protejată cu peisaje spectaculoase, unde se pot face drumeții sau excursii cu barca pe Dunăre.

Parcul Natural Porțile de Fier este una dintre cele mai frumoase locații din România, cu peisaje spectaculoase și o...

Read More...

Descoperirea În Noul Front Tehnologic: Explorarea Spațiului Profund

V-ati intrebat vreodata cum ar arata viitorul omenirii daca am reusi sa exploram spatiul cosmic in profunzime? Ei bine,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro