„Drumuri sigure pentru toți”, un nou proiect inițiat de Fundația Brake și susținut de Industrie Mică Prahova SA

BY: stiridinromania.ro In Comunicate, STIRILE ZILEI
Drumuri-sigure-pentru-toti.png

Industrie Mică Prahova SA și blogul Drumul în siguranță se alătură și în acest an campaniei Road Safety Week iniţiată de Fundaţia Brake, care va avea loc în perioada 14 – 20 noiembrie. Tema din acest an este „Drumuri sigure pentru toți” și are scopul de a reuni comunități și profesioniști din domenii diferite cu scopul reafirmării dreptului fiecărei persoane de a se deplasa în siguranță pe șosele. Mesajul central al campaniei este că viața fiecărui om contează pe șosea, indiferent de unde vine acesta și de modalitatea de transport pe care o alege.

Potrivit celor mai recente statistici în domeniu, peste 6000 de copii și-au pierdut viețile în ultimii zece ani în accidente la nivelul Uniunii Europene. Din nefericire, România se situează pe primele locuri și în această privință. Preocuparea pentru siguranţa rutieră a celor mici se află în centrul activităţilor cu componentă socială derulate în ultimii ani de Industrie Mică Prahova SA, acest lucru fiind demonstrat prin campaniile dedicate exclusiv acestei categorii vulnerabile.

„Materialele distribuite anul acesta sunt legate de teme actuale precum: circulaţia pe drumurile rurale, viteza, neatenția la volan, conducerea sub influenţa alcoolului, dar includ şi soluţii privind managementul flotelor, deplasarea în siguranță a copiilor şi a altor categorii vulnerabile în trafic precum bicicliştii sau motocicliştii. O zi specială – 20 noiembrie – este dedicată comemorării victimelor din trafic, astfel alăturându-ne celor care participă la Ziua Mondială a Comemorării Victimelor din Accidente Rutiere,” a menționat cu acest prilej Iulia-Mihaela Matreș, Director general adjunct al Industrie Mică Prahova SA.

Implicarea în conceperea și organizarea de campanii de educație rutieră nu reprezintă singurele eforturi în domeniu ale societății prahovene. Recent, Industrie Mică Prahova SA a participat la ancheta publică organizată pentru elaborarea unui nou standard privind marcajele rutiere pentru traseul sugerat pentru biciclete. Astfel, standardul respectiv a fost completat cu două noi subparagrafe, în conformitate cu sugestiile transmise de Industrie Mică Prahova SA. Acestea menționează că marcajul pentru traseul sugerat pentru biciclete (marcaj de tip Sharrows) va fi amplasat la o distanță minimă de 0,5 metri față de marginea drumului și recomandă ca respectivul marcaj să fie amplasat în apropierea iluminatului public, pentru o mai bună vizibilitate pe timpul nopții.

Industrie Mică Prahova S.A. activează în domeniul semnalizării orizontale și verticale de peste 30 de ani. În această perioadă a produs și instalat indicatoare rutiere și a aplicat marcaje rutiere la nivel local și național. Interesul constant pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere în România a fost demonstrat încă de la semnarea Cartei Europene a Siguranţei Rutiere şi lansarea primului blog de companie în domeniul siguranţei rutiere din România, Drumul în siguranţă, dar și prin o serie de campanii create cu scopul diminuării numărului accidentelor rutiere.

[responsivevoice_button voice=”Romanian Female” buttontext=”Asculta articolul”]
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Aerial view of a building with a large rooftop garden featuring a mix of green and purple vegetation. The garden is designed in a curving, artistic pattern. In the background, other buildings and lush greenery are visible.

Oaza ecologica de pe acoperisul cladirii 12

NASA își demonstrează angajamentul față de protejarea mediului înconjurător printr-o grădină de pe acoperișul clădirii 12 de la Johnson...

Read More...

Un soldat ucrainean care voia să intre în R. Moldova a fost ucis după o altercație

Patru soldați au fost reținuți duminică în regiunea ucraineană Odesa „când au încercat să treacă granița”. Când au fost descoperiți,...

Read More...

Patru președinți americani uciși în atentate, alții vizați

Mai jos este o privire de ansamblu asupra asasinatelor, începând de la întemeierea Statelor Unite ale Americii (SUA) în...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro