Cutremur de 7,0 Mw în China: 3 morți, peste 120 de clădiri avariate.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,0 pe scara Richter a avut loc în China, în regiunea Xinjiang din vestul țării. Potrivit datelor furnizate de US Geological Survey, seismul s-a produs marți, 22 ianuarie 2024, la ora 18:09:04 UTC (02:09, ora Chinei) și a avut o adâncime de 13 km. Zona în care s-a produs cutremurul este una izolată și slab populată.

Seismul a avut o intensitate macroseismică de IX pe scara Mercalli, ceea ce înseamnă că a fost resimțit puternic și a provocat daune semnificative în zona epicentrului. Au fost raportate trei decese și mai mulți răniți, iar peste 120 de clădiri au fost avariate, dintre care 47 s-au prăbușit complet.

După producerea cutremurului principal, au avut loc peste 50 de replici într-un interval de doar 40 de minute, dintre care cinci au avut magnitudine mai mare de 5. Aceste replici au fost resimțite în toată regiunea Xinjiang și în țările vecine, precum Kârgâzstan și Kazahstan.

Autoritățile chineze au luat măsuri imediate pentru a gestiona situația de urgență și a oferi ajutor celor afectați de cutremur. Echipe de salvare au fost trimise în zona afectată pentru a căuta supraviețuitori și a oferi asistență medicală celor răniți. De asemenea, s-au organizat centre de adăpost temporar pentru persoanele evacuate din clădirile avariate.

Cutremurul din China a atras atenția comunității internaționale, iar organizațiile de seismologie din întreaga lume monitorizează în continuare situația. Acest eveniment reamintește importanța pregătirii și planificării pentru situații de urgență, precum cutremurele, în special în zonele seismice.

Pentru informații suplimentare și actualizate despre cutremurul din China, puteți accesa link-ul următor: [https://infp.ro/pdfcrypt/viewpdf.php…](https://infp.ro/pdfcrypt/viewpdf.php…)

Sursa: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremur de 7,0 Mw în China: 3 morți, peste 120 de clădiri avariate Seismul cu magnitudinea de 7,0 pe scara Richter a zguduit regiunea Xinjiang din vestul Chinei, marți, 22 ianuarie 2024. Acesta a avut loc la ora 18:09:04 UTC (02:09, ora Chinei), la o adâncime de 13 km, în apropiere de granița dintre China și Kârgîstan. Intensitatea macroseimică a seismului a fost de IX pe scara Mercari. În zona producerii seismului, care este una izolată și slab populată, au fost raportat…e 3 decese și mai mulți răniți. Din cele peste 120 de clădiri avariate, 47 de case s-au prabușit. Seismul a fost urmat de peste 50 de replici cu magnitudine mai mare de 3, dintre care 5 au avut magnitudine mai mare de 5, într-un interval de doar 40 de minute. Acestea au fost resimțite în toată regiunea Xinjiang și în țările vecine, Kârgâzstan și Kazahstan. Detalii suplimentare sunt disponibile la următorul link: https://infp.ro/pdfcrypt/viewpdf.php… Sursa: https://earthquake.usgs.gov/ https://www.emsc-csem.org/


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Armonia între carieră și viața personală: Cheia unei sănătăți generale echilibrate

Armonia între carieră și viața personală este un aspect esențial pentru menținerea unei sănătăți generale echilibrate. De-a lungul timpului,...

Read More...

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta este una dintre cele mai fascinante și importante povești din istoria medievală. Fondată...

Read More...

Inteligenta animala: Utilizarea uneltelor in comportamentul speciilor non-umane

Inteligența animală: Cum folosesc animalele unelte pentru a-și rezolva problemele de zi cu zi Dacă te-ai întrebat vreodată cât de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro