Cu ocazia sărbătoririi hramului mănăstirii, racla ce conține moaștele Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț a fost adusă în Slobozia de către Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Racla cu moaștele Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț este în Slobozia cu ocazia hramului Mănăstirii

În data de 19 iulie, la Mănăstirea Slobozia din județul Ialomița, a avut loc sărbătoarea hramului, care este dedicată Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț. În această ocazie, racla cu moaștele acestui sfânt a fost adusă la mănăstire pentru a fi venerată de credincioși.

Sfântul Paisie de la Neamț a fost un călugăr român care a trăit în secolul al XVIII-lea și care a devenit cunoscut pentru viața sa sfântă și pentru învățăturile sale duhovnicești. El a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română în anul 2005 și este considerat unul dintre cei mai mari sfinți români.

Racla cu moaștele Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț a fost adusă la Mănăstirea Slobozia de către o delegație din Neamț, iar acolo a fost întâmpinată de către preoții și credincioșii din zonă. În timpul slujbei de sfințire a raclului, preoții au rostit rugăciuni și au cântat imnuri în cinstea sfântului, iar credincioșii au avut ocazia să se închine la moaștele acestuia.

Evenimentul de la Mănăstirea Slobozia a fost un prilej de bucurie pentru toți cei prezenți, care au avut ocazia să se roage la moaștele unui sfânt român deosebit de iubit de credincioși. De asemenea, această aducere a raclului cu moaștele Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț la Mănăstirea Slobozia a fost o oportunitate pentru oameni de a se întâlni și a se bucura împreună de prezența sfântului.

În plus, această aducere a moaștelor la Mănăstirea Slobozia a demonstrat solidaritatea și unitatea dintre diferitele biserici și comunități religioase din România. Deși Mănăstirea Slobozia este o mănăstire ortodoxă, evenimentul a fost deschis tuturor credincioșilor, indiferent de confesiunea lor.

În concluzie, aducerea raclului cu moaștele Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț la Mănăstirea Slobozia a fost un eveniment important pentru credincioșii din zonă și pentru întreaga comunitate religioasă din România. Această aducere a moaștelor la mănăstire a fost o oportunitate pentru oameni de a se întâlni și a se bucura împreună de prezența sfântului, dar și pentru a demonstra solidaritatea și unitatea dintre diferitele biserici și comunități religioase din țara noastră.
Informatia a aparut pentru prima data pe sf-esc.ro

foto: Link sursa

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

C7M3 crew

NASA selectează un nou echipaj pentru misiunea simulată spre Marte

NASA a selectat o nouă echipă de patru voluntari de cercetare pentru a participa la o misiune simulată către...

Read More...

O instanță din Rusia o condamnă pe jurnalista RFE/RL Alsu Kurmașeva la 6 ani și jumătate de închisoare

O instanță de judecată din Rusia a condamnat-o pe Alsu Kurmașeva, jurnalistă a RFE/RL și care deține dublă cetățenie...

Read More...
Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației din cadrul Universității Valahia – incomod-media.ro

Verificări ITM la societățile din industria metalurgică din Dâmbovița

Inspectorii ITM Dâmbovița au desfășurat controale la patru mari societăți comerciale din industria metalurgică din județ, descoperind un total...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro