Contingent de 100.000 de lucrători străini nou admisi pe piața forței de muncă în anul 2024

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Guvernul României a aprobat un contingent de 100.000 de lucrători străini care vor fi admisi pe piața forței de muncă în anul 2024, conform declarațiilor făcute de Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului. Această decizie a fost luată în urma consultărilor cu sindicatele și patronatele și are în vedere evaluarea numărului de cereri de eliberare a avizelor de angajare din acest an, precum și a numărului de locuri de muncă declarate vacante de către angajatori, în special în sectorul privat.

Potrivit lui Mihai Constantin, plafonul de 100.000 de lucrători străini admisi pe piața muncii în 2024 este similar cu cel existent pentru anul în curs, 2023. Până în prezent, au fost eliberate 80.375 de avize pentru anul 2023, iar încă 9.748 de solicitări sunt în curs de soluționare. Această cifră este în jurul valorii de 100.000 de lucrători, similară cu anul 2022. Totuși, este de menționat că există o creștere față de anul 2021, când au fost înregistrate aproximativ 50.000 de astfel de solicitări.

Această măsură vine în contextul unei cereri ridicate de forță de muncă în România, în special în sectoarele care se confruntă cu deficit de personal calificat, cum ar fi construcțiile, industria și IT-ul. Angajatorii au semnalat dificultăți în găsirea de lucrători disponibili, iar această problemă a dus la stagnarea unor proiecte și la pierderi economice semnificative.

În același timp, această decizie a fost primită cu reținere de către unele organizații sindicale și de către unele grupuri de interese locale, care susțin că măsura ar putea afecta negativ piața muncii autohtone și ar putea duce la scăderea salariilor pentru angajații români.

În concluzie, decizia Guvernului de a admite un contingent de 100.000 de lucrători străini pe piața forței de muncă în anul 2024 vine în întâmpinarea nevoii de personal în sectoarele care se confruntă cu deficit de forță de muncă calificată. Cu toate acestea, se impune o analiză atentă a impactului acestei măsuri asupra pieței muncii și a salariilor în România.

Sursa: romania-vezi-contingentul-aprobat-azi-de-guvern/”>www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Mihai Constantin, purtatorul de cuvant al Guvernului, a anuntat vineri, 29 decembrie, ca in sedinta Executivului a fost aprobat un contingent de 100.000 de lucratori straini nou admisi pe piata fortei de munca, in anul 2024.

A fost aprobat un contingent de 100.000 de lucratori nou admisi pe piata fortei de munca in anul 2024, lucratori straini.

Este o decizie luata in urma consultarilor cu sindicatele si patronatele si are in vedere evaluarea numarului de cereri de eliberare a avizelor de angajare de la inceputul anului pana in prezent dar si a numarului locurilor de munca declarate vacante de angajatori, in special in mediul privat”, a anuntat Mihai Constantin dupa sedinta Executivului.

El a precizat ca este un plafon similar cu cel existent pentru anul in curs 2023, unde au fost eliberate pana astazi 80.375 de avize si exista in curs de solutionare inca 9748 de solicitari pe pentru 2023.

”Este un numar similar si cu 2022, este o cifra in jur de 100.000 pe anul in curs, la acelasi necesar a fost evaluat si anul viitor, este totusi o crestere fata de 2021 de exemplu cand au existat aproape 50.000 de astfel de solicitari. (R.G.)

 Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică În ultimii ani, tot mai multe persoane au început...

Read More...

Comoara literară a Antichității: Biblioteca din Pergam

Biblioteca din Pergam: Comoara literara a Antichitatii Biblioteca din Pergam, situata in orasul antic Pergamum din Asia Mica, a reprezentat...

Read More...

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate Când ne gândim la diversitatea vieții pe Terra, ne simțim adesea copleșiți...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro