Conjuncția planetară spectaculoasă în decembrie 2020

BY: stiridinromania.ro In Magazin
The night sky is deep blue, framed at bottom left by leafless trees branches. At top left, the Moon glows. Saturn and Jupiter are visible at upper right and upper left, respectively.

În data de 17 decembrie 2020, în Washington, DC, pe cerul înstelat, Luna, Saturn și Jupiter au oferit un spectacol deosebit. Cele două planete s-au apropiat una de cealaltă pe măsură ce se îndreptau către o “marea conjuncție” care a avut loc pe 21 decembrie. Momentul culminant al evenimentului a constat în faptul că cele două planete gigantice au apărut la o distanță de doar o zecime de grad unul față de celălalt.

Această conjuncție a fost un fenomen astronomic rar, care a atras atenția pasionaților de astronomie din întreaga lume. O astfel de apropiere între Jupiter și Saturn se produce o dată la aproximativ 20 de ani, iar ultima dată când cele două planete s-au apropiat atât de mult a fost în anul 1623.

Este important de menționat că evenimentul a fost vizibil cu ochiul liber și nu a necesitat echipamente speciale de observare. Mulți oameni au ieșit în aer liber pentru a admira acest fenomen astronomic impresionant.

Conjuncția dintre Jupiter și Saturn a fost urmărită îndeaproape de NASA, care a oferit și o imagine captivantă a celor două planete alături de Luna pe site-ul său oficial. Această imagine a fost realizată de Aubrey Gemignani, un fotograf profesionist care a colaborat cu NASA.

Evenimentul astronomic din decembrie 2020 a fost un motiv de bucurie pentru pasionații de astronomie, dar și pentru cercetătorii din domeniu. Acesta a oferit o oportunitate unică de studiu și observare a comportamentului planetelor din sistemul nostru solar.

În concluzie, conjuncția dintre Jupiter și Saturn din decembrie 2020 a fost un moment deosebit pe cerul înstelat, care a captivat atenția oamenilor din întreaga lume. Acest fenomen rar a oferit un spectacol astronomic impresionant și a reprezentat o oportunitate unică de explorare și cercetare pentru comunitatea astronomică.

The Moon, left, Saturn, upper right, and Jupiter, lower right, are seen after sunset from Washington, DC, on Dec. 17, 2020. The two planets drew closer to each other in the sky as they headed towards a “great conjunction” on Dec. 21, where the two giant planets appeared a tenth of a degree apart. View and download the full image here.

See skywatching highlights, including meteor, asteroid, and planet sightings in What’s Up for Dec. 2023.

Image Credit: NASA/Aubrey GemignaniAcest titlu a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: NASA
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Furtuna de vara aduce valuri uriase pe malul marii

Imaginea prezentată în articolul analitic surprinde o scenă cu un grup de tineri care se relaxează pe o plajă...

Read More...
Lumină și speranță! Rugăciune transformată în fapte de înțelegere și dragoste în Eparhia Hușilor- FOTO

Campania umanitară “De Paști aducem împreună Lumină în suflete”

Într-o lume plină de provocări și greutăți, acțiunile de compasiune și frățietate rămân faruri luminoase de speranță pentru cei...

Read More...

Gimnaștii și studenții UNEFS sprijină persoanele cu dizabilități

Articolul de mai jos prezintă implicarea gimnaștilor și studenților de la UNEFS în sprijinirea persoanelor cu dizabilități. Pe baza imaginii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro