Conferința “Mari Minciuni Vinovate despre Comunismul Românesc” – O privire critică asupra perioadei comuniste în România

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Un nou eveniment în cadrul programului cultural „La UVT, Cultura este Capitală”! Conferința „Mari Minciuni Vinovate despre Comunismul Românesc”, cu invitata specială Germina Nagâț

Universitatea de Vest din Timișoara organizează astăzi conferința „Mari Minciuni Vinovate despre Comunismul Românesc”, în cadrul programului cultural „La UVT, cultura este Capitală!”. Conferința va avea loc la Amfiteatrul A01 al UVT începând cu ora 18:30.

Conferința își propune să dezbată miturile și adevărurile din perioada comunistă din România, oferind publicului o perspectivă asupra evenimentelor istorice ale acelei perioade tumultoase. Invitatul special al evenimentului este Germina Nagâț, membră a Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). Ea va aduce în discuție experiența și cunoștințele sale, aducând în lumină detalii mai puțin cunoscute ale acelei epoci. Conferința va fi moderată de către Mircea Mihăieș.

Evenimentul oferă publicului larg o oportunitate unică de a înțelege mai bine contextul istoric și evenimentele care au marcat perioada comunistă din România. Participanții sunt încurajați să aducă întrebări și să contribuie la această discuție interactivă și educativă, promițând o experiență captivantă.

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, a transmis că programele culturale oferite publicului larg la universitate capitalizează un interes major, în acest an al Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023. Printre aceste momente de emoție artistică și creativitate culturală se află și cele în care sunt evocate episoade ale istoriei recente, inclusiv cele care fac referire la o perioadă în care sistemul politic și societatea încă nu se democratizaseră. Astfel de perioade trebuie analizate critic, mai ales în orașul Revoluției din Decembrie 1989. Prelegerea susținută de Germina Nagâț, precum și dialogul moderat de profesorul Mircea Mihăieș, promit să ofere publicului reinterpretări actuale despre cum se trăia și cum era societatea în timpul comunismului românesc.

Evenimentul face parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”, care este inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.

Conferința este gratuită și deschisă publicului larg. Este o oportunitate excelentă pentru cei interesați să înțeleagă mai bine perioada comunistă din România și să contribuie la dezbaterea despre această temă importantă din istoria țării.

Sursa: www.sursadevest.ro

Universitatea de Vest din Timișoara anunță organizarea conferinței „Mari Minciuni Vinovate despre Comunismul Românesc”, eveniment integrat în programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”.

Conferința va avea loc astăzi, începând cu ora 18:30, în Amfiteatrul A01 al UVT.

Conferința se va axa pe miturile și adevărurile din perioada comunistă din România, oferind publicului o perspectivă asupra evenimentelor istorice ale acelei perioade tumultoase. Invitatul special al evenimentului este Germina Nagâț, membră a Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). Ea va aduce în discuție experiența și cunoștințele sale, aducând în lumină detalii mai puțin cunoscute ale acelei epoci. Conferința va fi moderată de către Mircea Mihăieș.

Evenimentul oferă publicului larg o oportunitate unică de a înțelege mai bine contextul istoric și evenimentele care au marcat perioada comunistă din România. Participanții sunt încurajați să aducă întrebări și să contribuie la această discuție interactivă și educativă, promițând o experiență captivantă.

 „Programele culturale oferite publicului larg la Universitatea de Vest din Timișoara capitalizează un interes major, în acest an al Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023. Între aceste momente de emoție artistică și creativitate culturală se află și cele în care sunt evocate episoade ale istoriei recente, inclusiv cele care fac referire la o perioadă în care sistemul politic și societatea încă nu se democratizaseră, perioade a căror analiză critică se cuvine a fi realizată în orașul Revoluției din Decembrie 1989. Prelegerea pe care o va susține Germina Nagâț, ca și dialogul ce va fi moderat de profesorul Mircea Mihăieș alături de invitată, promit să ofere publicului reinterpretări actuale despre cum se trăia și cum era societatea în timpul comunismului românesc.”, transmite rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Evenimentul face parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.

Evenimentul este gratuit și deschis publicului larg.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Aproape 60% din notele de la titularizare au fost sub 7

Ministerul Educaţiei a publicat, marţi la prânz, rezultatele înregistrate la proba scrisă (17 iulie) din cadrul concursului pentru ocuparea...

Read More...
Detalii de ultimă oră, despre accidentul după care o maşină în care erau trei copii a ars ca o torţă! Ce a făcut şoferul, înainte de impact?

Accident complit: tineri inconștienți și mașină distrusă

Un accident cumplit s-a petrecut în localitatea Finiş, judeţul Bihor, unde un tânăr de doar 15 ani a fost...

Read More...

Vopseaua SPOR A+ pentru calitatea aerului la interior susține Salvamont România și încurajează ieșirile în natură

Începând din 2017, 30 de structuri Salvamont, dintre cele 38 existente, au beneficiat de materiale necesare pentru renovarea a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro