Campion mondial Cezar Nica a trecut în eternitate

BY: stiridinromania.ro In Stiri Sport

Campionul mondial Cezar Nica a trecut în eternitate. Astăzi, comunitatea handbalistică din România a primit o veste tristă: Cezar Nica, unul dintre cei mai mari handbaliști ai țării, a încetat din viață la vârsta de 83 de ani. Născut pe 13 octombrie 1940 la Codlea, Cezar Nica a avut o carieră impresionantă în lumea handbalului.

Debutul său în handbal l-a făcut la Chimia Făgăraș, unde a câștigat titlul național în 11. Anii 60 au adus consacrarea sportivă pentru Nica odată cu transferul la Dinamo București. Aici, el a avut o contribuție esențială în câștigarea Cupei Campionilor Europeni în 1965. De asemenea, el a devenit unul dintre membrii de bază ai echipei naționale a României, câștigând titlurile mondiale din 1964 și 1970, precum și medalia de bronz din 1967.

După încheierea carierei de jucător, Cezar Nica a ales să se dedice antrenoratului. Timp de două decenii, el a antrenat echipe precum CSU Galați, Nitramonia Făgăraș și Dinamo Brașov. De asemenea, el a fost antrenorul echipei naționale de seniori, pe care a condus-o la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992.

Vestea trecerii sale în eternitate a adus tristețe și compasiune în rândul comunității handbalistice. Cezar Nica a fost un exemplu de devotament și pasiune pentru acest sport, iar amintirea sa va rămâne vie în inimile tuturor celor care l-au cunoscut și l-au admirat.

În încheiere, ne exprimăm sincerele condoleanțe familiei îndurerate și dorim ca Dumnezeu să-l odihnească în pace pe Cezar Nica, unul dintre marii campioni ai handbalului românesc.

Sursa: Club Sportiv Dinamo București.

HANDBAL. Campionul mondial Cezar Nica a trecut în eternitate O veste tristă a venit astăzi de la Brașov. Cezar NICA, unul dintre cei mai mari handbaliști ai României, dublu campion mondial, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Dinamo în 1965, a trecut la cele veșnice la vârsta de 83 de ani. Născut pe 13 octombrie 1940 la Codlea, Cezar Nica și-a început cariera de jucător la Chimia Făgăraș, cu care a câștigat titlul național la handbal în 11. Consacrarea sportivă a cuno…scut-o odată cu transferul la Dinamo București, la începutul anilor 60. A câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1965 și a devenit unul dintre oamenii de bază ai naționalei României, cu care și-a trecut în palmares titlurile mondiale din 1964 și 1970, dar și bronzul mondial din 1967. Din 1971, Cezar Nica a îmbrăţişat cariera de antrenor, bifând aproape două decenii pe banca echipelor CSU Galaţi, Nitramonia Făgăraş şi Dinamo Braşov. A antrenat și echipa națională de seniori, pe care a condu-o la Jocurie Olimpice de la Barcelona 1992. Condoleanțe familiei! Dumnezeu s-l odihnească în pace! #Dinamo #handball


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Club Sportiv Dinamo București

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Hristos a Înviat! Mesaj de Paște de la Departamentul pentru Situații de Urgență

Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis un mesaj de Paște prin intermediul rețelelor sociale, adresându-se celor care sărbătoresc...

Read More...

Colagenul – Cheia sănătății articulațiilor și a pielii

Colagenul - Cheia sănătății articulațiilor și a pielii Colagenul este una dintre cele mai importante proteine din corpul uman, fiind...

Read More...

Misterul Mumiilor din Turpan: O Descoperire Fascinantă în Inima Deșertului

Misterul Mumiilor din Turpan: O Descoperire Fascinantă în Inima Deșertului În inima deșertului din Turpan, în provincia Xinjiang din China,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro