Campania ShoeBox – aducând un strop de speranță și un zâmbet

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Daruri pentru copiii nevoiași! Campania națională ShoeBox are loc și la Lugoj – Redeșteptarea

Campania ShoeBox ajută copiii defavorizați din Lugoj să primească un cadou de Crăciun care să le aducă un strop de speranță și bucurie. Ideea campaniei este foarte simplă – oamenii cu suflet mare trebuie să aleagă o cutie goală de pantofi și să pună în ea jucării, hăinuțe, rechizite sau alimente neperisabile. Este important ca toate donațiile să fie noi, iar cutia să fie frumos împachetată, cu hârtie. Fiecare cutie trebuie să aibă o etichetă care specifică sexul și vârsta copiilor pentru care este destinată.

Punctele de colectare pentru aceste cutii pline de bucurie sunt Centrul de Tineret Lugoj, Casa de Cultură “Traian Grozăvescu” Lugoj și Clubul Copiilor Lugoj. Toate donațiile vor fi strânse și distribuite înainte de Crăciun către copii care au nevoie.

Inițiatorii campaniei subliniază faptul că ShoeBox nu este doar despre Moș Crăciun și ființe magice, ci despre oameni care ajută și grijă pentru alți oameni. Ei adaugă că este important să ne deschidem ochii și să observăm că există copii și adolescenți în jurul nostru care sunt singuri, flămânzi, înfrigurați și părăsiți. O cutie de pantofi umplută cu dulciuri și alte lucruri nu va salva lumea, dar ne poate învăța să apreciem ceea ce avem și să fim mai recunoscători pentru lucrurile simple din viață.

Campania ShoeBox a fost inițiată în anul 2007 de o familie din Cluj și s-a extins în întreaga țară. Conceptul presupune donarea unuia sau mai multor cadouri, cu un volum rezonabil, care să încapă într-o cutie de pantofi. Acest concept simplu și eficient are rolul de a aduce brânci de speranță și bucurie în inimile copiilor care merită să se simtă iubiți și respectați de sărbători.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Lucrurile bune au nevoie de timp pentru a fi înfăptuite.

Iată de ce la Lugoj campania ShoeBox, prin care copiii defavorizați au șansa de a se bucura de un dar de Crăciun care să le aducă un strop de speranță și un zâmbet pe față, a luat deja startul. Mecanismul campaniei este foarte simplu.

Oamenii cu suflet mare, care doresc să ajute, trebuie să aleagă o cutie goală de pantofi în care să pună jucării, hăinuțe, rechizite sau alimente neperisabile. Este foarte important ca toate lucrurile donate să fie noi, iar cutia să fie împachetată frumos, cu hârtie, astfel încât cei mici să o deschidă cât mai ușor. Fiecare cutie trebuie să aibă o etichetă unde se specifică sexul și categoria de vârstă la care se încadrează obiectele dinăuntru.

Punctele de colectare pentru cutiile aducătoare de bucurie sunt Centrul de Tineret Lugoj, situat pe strada Bucegi nr. 21, unde oamenii pot să vină în intervalul orar 12-19 (0751/766167 – persoană de contact Silviu), Casa de Cultură “Traian Grozăvescu” Lugoj, Spl. Coriolan Brediceanu nr. 4, interval orar 10-17 (0732/971451 – persoană de contact Adela) și Clubul Copiilor Lugoj, strada Comuna din Paris nr. 5, interval orar 10-17, (0766/516372 – persoană de contact Simona). Toate donațiile vor fi strânse și distribuite înainte de Crăciun.

”ShoeBox NU este Moș Crăciun, reni și alte ființe magice, ci este despre oameni care ajută alți oameni, despre altruism și compasiune. Dacă deschidem bine ochii, o să găsim la fiecare colț de stradă un copil sau adolescent singur, flămând, înfrigurat și părăsit. Nu salvăm lumea cu o cutie de pantofi umplută cu dulciuri și alte lucruri, dar vom învăța, în timp, să ne gândim la ceea ce avem și nu le ceea ce ne mai dorim. Vom învăța să prețuim perna pe care ne odihnim capul seara sau fularul de la gât. Vom învăța să râdem vieții în față și să apucăm cu amândouă mâinile de viitorul nostru”, transmit inițiatorii campaniei.

Campania ShoeBox este o inițiativă de ajutorare a copiilor din familii cu posibilități materiale reduse începută în anul 2007 de o familie din Cluj, continuată la nivel de oraș, apoi extinsă în toată țara.

Conceptul presupune ca donatorul să ofere unul sau mai multe cadouri cu un volum rezonabil, care să încapă într-o cutie de pantofi, de aici și denumirea de ”ShoeBox”.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Spectacolul fenomen al anului – MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK ÎN CONCERT ajunge la SIBIU, CLUJ-NAPOCA şi ARAD în aprilie

Spectacolul fenomen  MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK în concert porneşte în turneu naţional în luna aprilie. Producţia Teatrului Naţional...

Read More...

Start la o nouă ediție Dințișorii Veseli. dm drogerie markt și Colgate aduc din nou zâmbete în grădinițe

Într-o lume în care zâmbetele deschid uși, dm drogerie markt își invită din nou prietenii mici și mari într-o...

Read More...
ruxi dumitrescu

Drum lin spre stele, Ruxi Dumitrescu!

"Drum lin spre stele, Ruxi Dumitrescu!" Așa isi incepe astazi postarea Federația Română de Volei, care ne-a anunțat ca...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro