Bulgaria a acceptat un guvern cu rotație de prim-miniștri pentru a lupta împotriva corupției – POLITICO.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Bulgaria este de acord cu guvernul cu rotație de premieri pentru a combate corupția – POLITICO

Bulgaria găsește acordul guvernamental cu prim-ministrul rotativ

Bulgaria a ajuns la un acord guvernamental care prevede numirea unui prim-ministru rotativ, în încercarea de a pune capăt protestelor care au zguduit țara timp de luni de zile.

Partidele politice din Bulgaria au ajuns la un acord marți, care prevede ca Guvernul să fie condus de un prim-ministru care să își exercite mandatul timp de trei luni, urmat apoi de un alt prim-ministru pentru o perioadă similară. Acest ciclu ar continua până la alegerile parlamentare din 2021.

În ultimele luni, Bulgaria a fost martorul unor manifestații de stradă masive, care au cerut demisia guvernului și a procurorului general, acuzat de corupție și influență politică. Protestele au început în iulie, după ce un om de afaceri a fost arestat pentru fraudă fiscală și spălare de bani.

Acordul guvernamental vine după săptămâni de discuții și negocieri între partidele politice. Președintele bulgar Rumen Radev a declarat că acest acord este o “soluție temporară” și că este necesară o reformă a sistemului politic din Bulgaria.

De asemenea, acordul prevede și o serie de reforme, cum ar fi o mai mare transparență în finanțarea partidelor politice și creșterea independenței sistemului judiciar.

Cu toate acestea, unii critici au spus că acordul este doar o soluție temporară și că nu va rezolva problemele profunde de corupție și politizare a sistemului judiciar din Bulgaria.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Împușcături la un eveniment de campanie al lui Donald Trump. Presupusul atacator și un participant la miting au fost uciși

Donald Trump a fost escortat de urgență de la un miting din orașul Butler, Pennsylvania, după ce câteva focuri...

Read More...

Armonia între carieră și viața personală: Cheia unei sănătăți generale echilibrate

Armonia între carieră și viața personală este un aspect esențial pentru menținerea unei sănătăți generale echilibrate. De-a lungul timpului,...

Read More...

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta este una dintre cele mai fascinante și importante povești din istoria medievală. Fondată...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro