Budapesta. Ungaria a constituit Consiliul de Apărare

BY: stiridinromania.ro In Actualitate
consiliu

Budapesta, marţi, 26 iulie 2022 (MTI) – Consiliul de Apărare din Ungaria s-a constituit marţi dimineaţa, la sediul prim-ministrului ungar, sub conducerea premierului Viktor Orban, trasmite hirado.hu.

Secretarul de stat care conduce biroul de presă al prim-ministrului a relatat: războiul prelungit din Ucraina, criza economică pe care a declanşat-o în Europa, precum şi creşterea presiunii migraţioniste sunt motive pentru care trebuie acordată o atenţie deosebită protecţiei securităţii şi suveranităţii Ungariei în anii următori.

Consiliul de Apărare va funcţiona în cadrul guvernului şi va avea un rol cheie în acest sens, deoarece se va ocupa de propuneri şi rapoarte privind serviciile de securitate naţională, securitatea publică, poliţia de frontieră, apărarea ţării, problemele refugiaţilor, apărarea împotriva dezastrelor, combaterea terorismului şi dezvoltarea apărării, printre altele.

Consiliul de Apărare din Ungaria este un for decizional politic cu competenţe speciale în mecanismul decizional al guvernului, avându-l ca preşedinte pe prim-ministru, iar ca secretar pe consilierul principal pentru securitate naţională.

Membrii Consiliului de Apărare sunt: ministrul care conduce Cabinetul Prim-ministrului, ministrul de Interne, ministrul Apărării, ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, precum şi consilierul principal pentru securitate naţională, membru desemnat de prim-ministru.

Secretarul de stat pentru administraţie publică din cadrul Oficiului Guvernamental al Prim-ministrului va participa la reuniunile Consiliului de Apărare în calitate de invitat permanent.

Consiliul de Apărare se întruneşte în caz de nevoie, dar cel puţin o dată la două săptămâni, orice membru având dreptul de a iniţia convocarea unei reuniuni extraordinare.

Foto: dailynewshungary.com | MTI
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Adolescent reţinut după ce a furat un autoturism, a condus beat şi fără permis şi a intrat în şanţ

Un adolescent de 17 ani reținut pentru furt de autoturism

Un adolescent în vârstă de 17 ani a fost reținut de polițiști în urma furtului unui autoturism din curtea...

Read More...
NASA Astronomer Sees Power in Community, Works to Build More

Comunitatea Stiintifica: O Aventura Colectiva

O astronomă de la NASA, Dr. Natasha Batalha, dezvăluie că unul dintre cele mai bune aspecte ale muncii sale...

Read More...

Laurențiu Badea, campion la dublu la Siauliai Open by Toyota U16 din Lituania

Laurențiu Badea, un tânăr tenismen român în vârstă de 14 ani, a reușit să obțină un succes notabil la...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro