Budapesta. Ungaria a constituit Consiliul de Apărare

BY: stiridinromania.ro In Actualitate
consiliu
virtualmag.ro

Budapesta, marţi, 26 iulie 2022 (MTI) – Consiliul de Apărare din Ungaria s-a constituit marţi dimineaţa, la sediul prim-ministrului ungar, sub conducerea premierului Viktor Orban, trasmite hirado.hu.

Secretarul de stat care conduce biroul de presă al prim-ministrului a relatat: războiul prelungit din Ucraina, criza economică pe care a declanşat-o în Europa, precum şi creşterea presiunii migraţioniste sunt motive pentru care trebuie acordată o atenţie deosebită protecţiei securităţii şi suveranităţii Ungariei în anii următori.

Consiliul de Apărare va funcţiona în cadrul guvernului şi va avea un rol cheie în acest sens, deoarece se va ocupa de propuneri şi rapoarte privind serviciile de securitate naţională, securitatea publică, poliţia de frontieră, apărarea ţării, problemele refugiaţilor, apărarea împotriva dezastrelor, combaterea terorismului şi dezvoltarea apărării, printre altele.

Consiliul de Apărare din Ungaria este un for decizional politic cu competenţe speciale în mecanismul decizional al guvernului, avându-l ca preşedinte pe prim-ministru, iar ca secretar pe consilierul principal pentru securitate naţională.

Membrii Consiliului de Apărare sunt: ministrul care conduce Cabinetul Prim-ministrului, ministrul de Interne, ministrul Apărării, ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, precum şi consilierul principal pentru securitate naţională, membru desemnat de prim-ministru.

Secretarul de stat pentru administraţie publică din cadrul Oficiului Guvernamental al Prim-ministrului va participa la reuniunile Consiliului de Apărare în calitate de invitat permanent.

Consiliul de Apărare se întruneşte în caz de nevoie, dar cel puţin o dată la două săptămâni, orice membru având dreptul de a iniţia convocarea unei reuniuni extraordinare.

Foto: dailynewshungary.com | MTI


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.


Alege să o susții o presă liberă și independentă!
virtualmag.ro

Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ziua Marinei

Pregatiri si evenimente de Ziua Marinei Romane 15 august 2022

Sărbătorită pentru prima dată pe data de 15 august 1902, la bordul crucișătorului „Elisabeta”, Ziua Marinei Române a ajuns

Read More...
foto_OI_Germana_2022_1

Aur pentru Romania la Olimpiada Internațională de Limba Germană

Echipa României a obținut o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Limba Germană - ediția 2022 (desfășurată la

Read More...
aur romania dans sportiv

Aur pentru Romania! Moment istoric la German Open Campionship – Stuttgart 2022

Moment istoric pentru Romania: dansatorii romani au ocupat tot podiumul la Stuttgart in cadrul concursului German Open Campionship 2022,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online