Budapesta. Ungaria a constituit Consiliul de Apărare

BY: stiridinromania.ro In Actualitate
consiliuBudapesta, marţi, 26 iulie 2022 (MTI) – Consiliul de Apărare din Ungaria s-a constituit marţi dimineaţa, la sediul prim-ministrului ungar, sub conducerea premierului Viktor Orban, trasmite hirado.hu.

Secretarul de stat care conduce biroul de presă al prim-ministrului a relatat: războiul prelungit din Ucraina, criza economică pe care a declanşat-o în Europa, precum şi creşterea presiunii migraţioniste sunt motive pentru care trebuie acordată o atenţie deosebită protecţiei securităţii şi suveranităţii Ungariei în anii următori.

Consiliul de Apărare va funcţiona în cadrul guvernului şi va avea un rol cheie în acest sens, deoarece se va ocupa de propuneri şi rapoarte privind serviciile de securitate naţională, securitatea publică, poliţia de frontieră, apărarea ţării, problemele refugiaţilor, apărarea împotriva dezastrelor, combaterea terorismului şi dezvoltarea apărării, printre altele.

Consiliul de Apărare din Ungaria este un for decizional politic cu competenţe speciale în mecanismul decizional al guvernului, avându-l ca preşedinte pe prim-ministru, iar ca secretar pe consilierul principal pentru securitate naţională.

Membrii Consiliului de Apărare sunt: ministrul care conduce Cabinetul Prim-ministrului, ministrul de Interne, ministrul Apărării, ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, precum şi consilierul principal pentru securitate naţională, membru desemnat de prim-ministru.

Secretarul de stat pentru administraţie publică din cadrul Oficiului Guvernamental al Prim-ministrului va participa la reuniunile Consiliului de Apărare în calitate de invitat permanent.

Consiliul de Apărare se întruneşte în caz de nevoie, dar cel puţin o dată la două săptămâni, orice membru având dreptul de a iniţia convocarea unei reuniuni extraordinare.

Foto: dailynewshungary.com | MTI

concurs stiridinromania


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Vehiculul Dacia Jogger 🚘 cu numărul 100.000 a ieșit pe porțile fabricii din Mioveni! 🎉 Prezentat în premieră mondială…

Vehiculul Dacia Jogger 🚘 cu numărul 100.000 a ieșit pe porțile fabricii din Mioveni! 🎉 Prezentat în premieră mondială

Read More...

Cele mai importante evenimente din această săptămână: 𝗠𝗮𝗿𝘁̦𝗶, 𝟮𝟴 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲 👉Echipa de handbal pleacă în Germa…

Cele mai importante evenimente din această săptămână: 𝗠𝗮𝗿𝘁̦𝗶, 𝟮𝟴 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲 👉Echipa de handbal pleacă în Germania, pentru returul cu

Read More...

Ziua I a conferintei internationale despre „Eugenie si Biopolitica in Europa sec. XX” ne-a oferit prelegeri remarcabile…

Ziua I a conferintei internationale despre "Eugenie si Biopolitica in Europa sec. XX" ne-a oferit prelegeri remarcabile care ne-au

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro