Bibliotecarii din Iași

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Memoria cărţii – patrimoniu viu al unei comunităţi – Academia Română, Filiala Iași

Cinci bibliotecari din Iași au fost recunoscuți pentru contribuția lor la dezvoltarea sistemului bibliotecar din România. Laura Mocanu și Vali Mihuleac de la Biblioteca Academiei Române Filiala Iași, Elena Zanet și Cristina Rusu de la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” și Larisa Bîrzu de la Biblioteca Academiei Române Filiala Iași au fost apreciați pentru munca lor în cadrul bibliotecilor și pentru promovarea lecturii în comunitate.

Bibliotecarii au fost recunoscuți deoarece au reușit să aducă inovație și să îmbunătățească serviciile oferite de bibliotecile în care activează. Laura Mocanu, de exemplu, a implementat un program de lectură pentru copii, care a avut un impact pozitiv asupra educației și dezvoltării acestora. Vali Mihuleac a reușit să digitalizeze o mare parte din colecția bibliotecii, facilitând astfel accesul la informație pentru utilizatori.

Elena Zanet și Cristina Rusu au fost apreciate pentru implicarea lor în proiecte de promovare a lecturii în comunitate. Acestea au organizat evenimente culturale și ateliere de lectură pentru copii și adulți, contribuind astfel la creșterea interesului pentru lectură și educație în rândul populației.

Larisa Bîrzu a fost recunoscută pentru munca sa în cadrul bibliotecii academiei, unde a implementat un sistem modern de gestionare a colecțiilor, facilitând astfel accesul la resursele bibliotecii pentru cercetători și studenți.

Recunoașterea meritelor acestor bibliotecari este importantă nu doar pentru ei, ci și pentru întreaga comunitate. Munca lor susținută și inovația pe care o aduc în domeniul biblioteconomic contribuie la dezvoltarea culturală și educațională a orașului Iași și a întregii țări.

Este vital ca astfel de exemple de bune practici să fie promovate și recunoscute, pentru a inspira și motiva alți bibliotecari să își aducă contribuția la dezvoltarea sistemului bibliotecar din România.

Sursa: acadiasi.org

Laura Mocanu, Biblioteca Academiei Române Filiala Iași

Elena Zanet, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi”

Vali Mihuleac, Biblioteca Academiei Române Filiala Iași

Cristina Rusu, Biblioteca Academiei Române Filiala Iași

Larisa Bîrzu, Biblioteca Academiei Române Filiala IașiAcest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: acadiasi.org
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Conferință de presă cu miniștrii Germaniei și Românie, alături de legende ale fotbalului

În cadrul unei conferințe de presă prilejuită de întâlnirea bilaterală dintre ministrul Federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser,...

Read More...
Fără apă caldă şi presiune scăzută la apa rece de la robinete! Anunţurile făcute de Aquatim şi Colterm

Probleme cu apa pentru locuitorii din Timișoara și Chișoda

Mii de timișoreni și locuitorii din Chișora vor întâmpina probleme cu furnizarea apei, în urma unor lucrări planificate de...

Read More...

Campionatele Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 – Ziua a treia

În cea de-a treia zi a Campionatelor Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 s-a jucat runda a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro