Avertizare meteo de viscol și ninsori în Dobrogea

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Aviz autorităților: Cod portocaliu de viscol duminică dimineață!

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a emis o avertizare meteo de cod portocaliu pentru ziua de duminică, 26 noiembrie 2023, în care se prognozează viscol în județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța. Vântul se va intensifica, cu rafale de 75…85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m. În plus, a fost transmisă și o prognoză meteo pentru următoarele zile, care indică o creștere a temperaturilor și precipitații abundente. Se așteaptă ploi și lapoviță, iar în unele zone se va depune strat de zăpadă. Vântul va continua să fie intens, cu rafale de 55…65 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 10 grade, iar cele minime între -5 și 8 grade.

Sursa si Foto: infotulcea.ro

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie a transmis azi, pentru diseminare publică, atât o avertizare meteo pentru ziua de duminică, 26 noiembrie 2023 cât și o prognoză meteorologică pentru următoarele zile strict pentru cele două județe din Dobrogea, Tulcea și Constanța.

Astfel, o avertizare COD PORTOCALIU a fost emisă cu Interval de valabilitate: 26 noiembrie, ora 02:00 – 26 noiembrie, ora 16:00. Fenomene vizate: viscol. Zone afectate: conform textului și hărții de mai jos.

În intervalul menționat în județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75…85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

De asemenea, pe lângă această avertizare meteo a fost transmisă și o prognoză meteo pentru următoarele zile, valabilă doar pentru județele Tulcea și Constanța.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 24.11.2023 ORA 16:00 – 25.11.2023 ORA 08:00 Valorile termice vor crește și se vor situa peste cele specifice perioadei. Cerul va fi mai mult noros, iar spre seară și noaptea va ploua. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. Vântul va avea intensificări locale ziua (rafale în general de 40 – 50 km/h), apoi va deveni slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 11 și 16 grade, iar cele minime între 4 și 8 grade.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 25.11.2023 ORA 08:00 – 26.11.2023 ORA 08:00 vremea va fi închisă și se va răci față de intervalul precedent. Cerul va fi noros și vor fi precipitații pe arii extinse, predominant sub formă de ploaie ziua, iar noaptea mai ales lapoviță și ninsoare; cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 l/mp, iar pe alocuri 50 l/mp și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea, iar în zona de coastă, trecător, peste 70 – 80 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 10 grade, iar cele minime între -2 și 2 grade.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 26.11.2023 ORA 08:00 – 27.11.2023 ORA 08:00 Vremea va deveni rece. Cerul va avea înnorări mai ales în timpul zilei când, pe arii extinse, va ninge viscolit. Vântul va sufla moderat, cu intensificări susținute îndeosebi ziua (rafale în general de 55…65 km/h, iar în zona de coastă, trecător, peste 70 – 80 km/h), amplificând senzația de frig. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 4 grade, iar cele minime între -5 și 0 grade.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 27.11.2023 ORA 08:00 – 28.11.2023 ORA 08:00 Vremea se va menține rece, cu temperaturi maxime cuprinse între 1 și 5 grade, iar cele minime între -4 și 2 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua, cu viteze în general de 45…55 km/h.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Furtuna de vara aduce valuri uriase pe malul marii

Imaginea prezentată în articolul analitic surprinde o scenă cu un grup de tineri care se relaxează pe o plajă...

Read More...
Lumină și speranță! Rugăciune transformată în fapte de înțelegere și dragoste în Eparhia Hușilor- FOTO

Campania umanitară “De Paști aducem împreună Lumină în suflete”

Într-o lume plină de provocări și greutăți, acțiunile de compasiune și frățietate rămân faruri luminoase de speranță pentru cei...

Read More...

Gimnaștii și studenții UNEFS sprijină persoanele cu dizabilități

Articolul de mai jos prezintă implicarea gimnaștilor și studenților de la UNEFS în sprijinirea persoanelor cu dizabilități. Pe baza imaginii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro