Avertizare de cod portocaliu pentru ploi torențiale în județele Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Se anunţă potopul! Sfaturile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş pentru prevenirea unor nenorociri provocate de ploile torenţiale care urmează

Avertizare de cod portocaliu de ploi torențiale în mai multe județe din vestul țării

Meteorologii au emis o avertizare de tip cod portocaliu de ploi torențiale pentru județele Timiș, Arad, Hunedoara (parțial), Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj. Atenționarea va intra în vigoare astăzi, la ora 13:00, și va fi valabilă până la noaptea, la ora 3:00.

În această perioadă, se așteaptă cantități importante de precipitații, care vor atinge 40-50 de litri pe metrul pătrat. Aceste ploi abundente pot duce la inundații, scurgeri de pe versanți și creșteri ale nivelului cursurilor de apă.

Pentru a preveni eventualele nenorociri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș face câteva recomandări. Printre acestea se numără curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a asigura evacuarea normală a apei provenite din precipitații. De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să evite traversarea cursurilor de apă și să nu se apropie de malurile acestora în cazul creșterii debitelor. De asemenea, se recomandă evitarea adăpostirii sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare și a construcțiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi ușor dislocate. Activitățile desfășurate în teren deschis sau la înălțime ar trebui sistate temporar, iar ferestrele locuinței și ale altor categorii de construcții ar trebui închise. În plus, este important să se evite atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Aceste măsuri de prevenție sunt necesare pentru a asigura siguranța cetățenilor în fața fenomenelor meteorologice extreme. Autoritățile recomandă cetățenilor să fie în alertă și să urmeze instrucțiunile transmise de ISU Timiș și de alte autorități competente în caz de urgență.

Sursa: www.sursadevest.ro

Meteorologii au emis, în urmă cu puţin timp, o avertizare de tip cod portocaliu de ploi torenţiale, vaabilă pentru judeţele Timiş, Arad, Hunedoara (parţial), Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj.

Atenţionarea intră în vigoare astăzi, la ora 13:00 şi este valabilă până la noaptea, la ora 3:00.

CITEŞTE ŞI: Încă o stradă din Timișoara se închide circulației începând de mâine! Se lucrează la rețeaua de termoficare

În acest interval sunt aşteptate cantităţi importante de precipitaţii, care vor atinge 40-50 de litri pe metrul pătrat.

Pentru prevenirea unor nenorociri, ISU Timiş face câteva recomandări:

-curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații.

-în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.

-evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

-sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

-închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

-evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Campania – De unde știi…adevărul despre tutun? – Institutul Național de Sănătate Publică

Limitarea Consumului de Tutun – O Modalitate Eficientă de Salvare a Vieților

Consumul de tutun este una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății publice la nivel global. Fumatul este...

Read More...
In an auditorium at NASA Headquarters, NASA Administrator Bill Nelson, standing, listens to a woman who is standing and speaking into a microphone to ask a question during a U.S. Department of State Open House. Attendees of the event fill the four rows of seats visible in the image, and a banner with NASA Artemis Program logo is seen in the background.

Diplomatia spatiala: consolidarea parteneriatelor internationale

NASA a găzduit un eveniment deosebit în cadrul Săptămânii Diplomației Spațiale, desfășurat la sediul din Washington al Agenției Spațiale...

Read More...

Calificările pentru FINAL 4 din EHF European League includ NOI și trei echipe germane

Handbalul european este în centrul atenției, iar EHF European League a stabilit echipele care vor participa în Final 4....

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro