Avantajele regulamentului referitor la substanțele de origine umană (SoHO) – POLITICO.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Beneficiile regulamentului privind substanțele de origine umană (SoHO) – POLITICO

Beneficiile regulamentului privind substanțele de origine umană (SOHO)

Substanțele de origine umană (SOHO) sunt utilizate într-o varietate de produse medicale, de la medicamente la dispozitive medicale și produse pentru diagnosticare. Acestea includ plasmă, celule și țesuturi, și sunt adesea folosite pentru a trata afecțiuni precum cancerul, bolile de inimă și boli autoimune.

Cu toate acestea, utilizarea SOHO poate implica riscuri pentru sănătatea publică și, prin urmare, există o nevoie de reglementare strânsă pentru a asigura siguranța și eficacitatea utilizării lor. În Uniunea Europeană, acest lucru este asigurat de Regulamentul privind substanțele de origine umană (SOHO), care a fost adoptat în 2002 și actualizat în 2019.

Regulamentul SOHO stabilește cerințe stricte pentru donatori și pentru procesul de colectare, testare și procesare a SOHO. De asemenea, reglementează utilizarea lor în producția de medicamente, dispozitive medicale și produse pentru diagnosticare. Scopul principal al regulamentului este de a proteja sănătatea publică și de a asigura calitatea și siguranța SOHO.

Există mai multe beneficii importante ale regulamentului SOHO. În primul rând, reglementarea strânsă asigură că SOHO sunt sigure și eficiente în utilizare. Acest lucru este esențial pentru protejarea sănătății publice și pentru a oferi pacienților cea mai bună îngrijire medicală posibilă.

În plus, regulamentul SOHO asigură că donatorii sunt tratați cu respect și că sunt protejați împotriva riscurilor asociate cu donarea de SOHO. De asemenea, reglementarea contribuie la prevenirea traficului de SOHO și la combaterea exploatării și traficului de persoane.

Regulamentul SOHO are, de asemenea, beneficii economice importante. Prin stabilirea standardelor comune pentru producția și utilizarea SOHO, regulamentul facilitează comerțul și asigură că produsele sunt compatibile și pot fi utilizate în toate statele membre ale UE. Acest lucru este esențial pentru a sprijini cercetarea medicală și pentru a asigura că pacienții din întreaga UE au acces la cele mai bune tratamente disponibile.

În general, regulamentul SOHO este esențial pentru a asigura siguranța și eficacitatea utilizării SOHO în produsele medicale. Aceasta contribuie la protejarea sănătății publice, la prevenirea traficului de SOHO și la sprijinirea cercetării medicale și a inovației. Prin urmare, este important ca regulamentul să fie respectat și implementat în întreaga Uniune Europeană.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Accesul în regiunea Belgorod, strict limitat. Un atac rusesc avariază infrastructura din regiunea Sumîi

Guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a declarat că restricțiile se aplică localităților „unde situația operațională aferentă este extrem de dificilă”,...

Read More...

Răzvan Arnăut merge la Jocurile Olimpice cu gândul la o medalie olimpică la lupte

Răzvan Arnăut, un sportiv român talentat, se pregătește să participe la Jocurile Olimpice cu un singur gând în minte:...

Read More...

SUA. Kamala Harris are sprijinul politic pentru a deveni candidată la prezidențialele din noiembrie

Un sondaj realizat de Associated Press în rândul delegaților a arătat că Harris are sprijinul a 2.538 de delegați,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro