Aninoasa: Comuna cu o istorie înfloritoare

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Aninoasa. Primarul Vlăduț Niculae a dus la capăt cam tot ce le-a promis oamenilor – incomod-media.ro

Comuna Aninoasa, situată la marginea municipiului Târgoviște, se bucură de o istorie bogată și de un peisaj pitoresc, marcat de prezența unor monumente istorice importante precum Mănăstirile Dealu și Viforâta. Aici, tradiția se împletește armonios cu modernitatea, iar dezvoltarea continuă a comunei respectă aceste valori.

În prag de final de mandat, primarul tânăr, Vlăduț Niculae, își rememorează parcursul din ultimii patru ani. Cu o abordare proactivă și o viziune modernă asupra administrării publice locale, primarul Niculae a reușit să implementeze proiecte de succes în comuna Aninoasa. Investițiile realizate în proporție de 80% au acoperit mai ales domeniile infrastructurii rutiere și educaționale.

Una dintre prioritățile primarului Niculae a fost îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi. Astfel, se are în vedere achiziționarea unui microbuz școlar electric, pentru a spori confortul și siguranța elevilor din comună. De asemenea, proiectele de reabilitare și modernizare a drumurilor locale au fost demarate cu succes, inclusiv prin fonduri obținute din diverse programe naționale și regionale.

În ceea ce privește infrastructura educațională, primarul a anunțat că se vor reînființa laboratoarele școlare și se va dota școlile cu echipamente moderne. De asemenea, s-au realizat și proiecte de amenajare a spațiilor de recreere și sportive în curțile școlilor din comuna Aninoasa, cu scopul de a promova un stil de viață sănătos și activ în rândul copiilor.

În plus, primarul Niculae a reușit să rezolve problema deficitului de medici de familie din comună, astfel încât acum activitatea medicală este asigurată de patru medici în diferite zone ale comunei. De asemenea, se lucrează la modernizarea și eficientizarea dispensarului medical din Viforâta, pentru a oferi cetățenilor condiții optime de asistență medicală.

În concluzie, primarul Vlăduț Niculae poate privi cu mândrie la mandatul său, în care a reușit să implementeze proiecte de succes în comuna Aninoasa, depășind o valoare totală de 15 milioane de euro. Cu ochii deja pironiți spre viitor, edilul se pregătește pentru un nou mandat, în care promite să continue procesul de dezvoltare și modernizare a comunei.

Sursa: incomod-media.ro

Aninoasa. O comună pitorească, aflată în buza municipiului Târgoviște. Un loc de unde izvorăște istoria, reprezentată de Sfintele Mănăstiri Dealu și Viforâta. Un meleag cu nuanțe plăcute de nou și vechi. Un areal în care confortul, civilizația și prosperitatea au câștigat teren și procesul de dezvoltare continuă, respectând considerentele de mai sus.

Este final de mandat pentru tânărul edil, Vlăduț Niculae. Primul. În dialogul sincer pe care l-am purtat, într-un scurt răgaz pe care l-a avut în ziua în care am hotărât să vizităm localitatea, ne-a mărturisit că nu a fost ușor, dar nici greu să te achiți de sarcinile asumate. Vlăduț Niculae este călit în problematica administrației publice locale. Își știe bine menirea, rolul, responsabilitatea. Ne-a mai spus că a vrut să fie primar la Aninoasa dintr-o dorință harnică de a schimba lucrurile, de a instala un nou concept de relaționare, de comunicare cu cetățeanul, de reformulare a actului administrativ după concepe noi, moderne, în care prima valoare să fie reprezentată de om, de comunitate. Ne-a mărturisit, cu o mândrie ponderată, aproape modest, că a reușit să ducă la capăt cam tot ceea ce a promis, tot ceea ce și-a propus.

Investițiile au fost realizate în procent de 80%. Au mai rămas pe tapet obiective aflate în diferite stadii de implementare. Nu le-am pus la socoteală și pe cele începute în diferite momente, în baza necesității și a unor oportunități de finanțare. Vorbim despre proiecte care au beneficiat de fonduri pe Programul Național „Anghel Saligny”, pe PNRR, pe Programul Județean de Dezvoltare Locală inițiat de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, la care se atașează investițiile promovate și susținute financiar din bugetul local.

Cele mai multe proiecte puse în practică la Aninoasa au vizat infrastructura rutieră și educațională. S-a investit pentru dotarea școlii și a bibliotecii. În viitorul foarte apropiat, se va achiziționa aparatură și mobilier școlar.

„Vor fi reînființate și laboratoarele școlare. Le vom dota cu tot ceea ce este nevoie în vederea desfășurării procesului de învățământ pe cele care există și le vom reorganiza pe cele care nu mai fințau”, ne-a precizat primarul comunei Aninoasa.

În comună sunt 200 de copii care, pentru a ajunge de acasă la școală și retur, folosesc microbuzul de transport elevi. Edilul Aninoasei, pentru a îmbunătăți acest sistem, pentru a spori confortul, are în vedere achiziționarea încă unui microbuz școlar. Unul electric.

„Avem proiectele cu finanțare obținută de la Administrația Fondului de Mediu care, de asemenea, sunt în derulare. Sunt contractele semnate. Vorbim de eficientizarea iluminatului public stradal. Pentru această investiție ne aflăm în procedura de licitație publică pentru atribuirea contractelor de lucrări și execuție. Pentru montarea stațiilor de încărcare mașini electrice suntem în faza de proiect tehnic”, ne-a mai informat edilul.

S-au făcut pași importanți și în ceea ce privește reabilitarea drumurilor de interes local. În satul Săteni, pe străzile Popa Marin, Suseni, Căminului, Ion Petrescu, se efectuează lucrări de reabilitare și modernizare. Cu fonduri asigurate prin Programul „Anghel Saligny”, zilele acestea vor începe lucrările la asfaltarea străzii Valea Mare, din Aninoasa. De asemenea, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL) lucrările de modernizare a căilor rutiere din Aninoasa, spune primarul, merg foarte bine. Ritmul este unul intens.

„S-a turnat deja primul strat de asfalt pe străzile Mihai Eminescu, Cișmea, Izvor. Vor urma lucrări pe străzile Stânjeneilor, din Viforâta, și Dr. Petrescu, din Aninoasa. Avem multe proiecte cu fonduri derulate prin PJDL. Doar proiectele pentru drumurile locale se ridică la o valoare de aproximativ 4 milioane de lei”, a adăugat tânărul primar Vlăduț Niculae.

La Săteni, administrația publică locală a edificat un spațiu de joacă. Acesta a fost amplasat în curtea grădiniței. În perioada următoare, se va organiza procedura de licitație și achiziție publică pentru construirea unei zone de recreere și desfășurarea unor activități sportive. Și tot la Săteni, în curtea școlii, se vor amenaja: teren de sport, piste de alergare, un perimetru pentru fitness și, ca element de noutate, se va construi și o pistă de popice. Valoarea acestui proiect cu finanțare prin PJDL este de 2.332.000 lei.

În același context al dezvoltării bazei sportive și de recreere, la Viforâta, tot prin PJDL, în incinta școlii, se va amenaja un teren multisport. Se mai are în vedere refacerea parcului central din satul de centru – Aninoasa. Proiectul tehnic este gata. Valoarea investiției este de 2.300.000 de lei.

„Și nu ne oprim aici. Mai avem multe de pus la punct, de realizat în localitatea noastră. Prin PJDL vom depune săptămâna viitoare, pentru că se încheie perioada de depunere a documentației, un alt proiect, care vizează reabilitarea drumurilor de interes local unde, în ultimii 2 ani, am reușit să introducem rețeaua de canalizare realizată cu finanțare pe Programul „Anghel Saligny”. Vorbim de străzile Liniștii, Mărăcini, Pogoane, Ion Mihai din Săteni, de strada Perilor din Aninoasa și Salcâmi din Viforâta. Acum urmează să asfaltăm, să executăm trama stradală alcătuită din podețe de intrare în gospodării, șanțuri, trotuare”.

La Aninoasa, cu finanțare de la Administrația Fondului de Mediu, se dorește reabilitarea, modernizarea și eficientizarea dispensarului medical din Viforâta care funcționează într-o clădire veche ce nu oferă confortul dorit de cetățeni și de personalul implicat în acordarea asistenței medicale.

Primarul Vlăduț Niculae a reușit să rezolve și problema generată de criza medicilor de familie. Acum, în comună își desfășoară activitatea 4 medici. Unul la Viforâta, unul la Săteni și doi la Aninoasa. De precizat că la Aninoasa, dispensarul medical funcționează în câteva spații din incinta Centrului Cultural. Aici, în afară de consultațiile obișnuite, pacienții pot efectua analize medicale și anumite investigații medicale.

Una peste alta, tânărul edil de la Aninoasa s-a achitat de sarcinile încredințate de către concetățenii săi în 2020. Proiectele inițiate și derulate în cei 4 ani scurși depășesc ca valoare 15 milioane de euro. Acum, după ce va trece prin procesul democratic de alegeri, pe 9 iunie 2024, se pregătește pentru un nou mandat. Unul al continuității.

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Împușcături la un eveniment de campanie al lui Donald Trump. Presupusul atacator și un participant la miting au fost uciși

Donald Trump a fost escortat de urgență de la un miting din orașul Butler, Pennsylvania, după ce câteva focuri...

Read More...

Armonia între carieră și viața personală: Cheia unei sănătăți generale echilibrate

Armonia între carieră și viața personală este un aspect esențial pentru menținerea unei sănătăți generale echilibrate. De-a lungul timpului,...

Read More...

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta este una dintre cele mai fascinante și importante povești din istoria medievală. Fondată...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro