Am creat o lentilă nouă care ar putea scoate camerele termice din filmele de spionaj și le-ar putea pune în buzunarul tău din spate.

BY: stiridinromania.ro In Magazin
We've created a new lens that could take thermal cameras out of spy films and put them in your back pocket

O nouă metodă de spionaj a fost dezvăluită de cercetătorii de la Universitatea din California, Berkeley. Aceștia au creat o lentilă specială care poate transforma camerele termice în niște dispozitive de spionaj incredibil de precise.

Deși camerele termice sunt utilizate în principal pentru a ajuta la detectarea și identificarea surselor de căldură, acestea pot fi, de asemenea, utilizate pentru a spiona oamenii sau animalele din apropiere. Până acum, această metodă de spionaj era destul de îndoielnică, deoarece camerele termice nu erau prea precise.

Dar acum, cercetătorii de la Universitatea din California, Berkeley, au creat o lentilă specială care poate îmbunătăți semnificativ precizia camerei termice. Această lentilă poate fi instalată pe orice cameră termică existentă, făcând-o astfel o unealtă de spionaj incredibil de puternică.

Potrivit cercetătorilor, această lentilă poate fi utilizată pentru a spiona oamenii, animalele sau chiar mașinile din apropiere. Ea poate detecta căldura emisă de obiectele din apropiere și poate transforma această căldură în imagini clare și precise.

Această descoperire ridică multe întrebări cu privire la confidențialitate și securitate. Cu ajutorul acestei lentile, cineva poate spiona oamenii sau animalele din apropiere fără ca aceștia să știe. Această metodă de spionaj poate fi folosită în multe situații, cum ar fi urmărirea cuiva, monitorizarea animalelor sălbatice sau chiar spionarea unui competitor comercial.

Cercetătorii de la Universitatea din California, Berkeley, au declarat că această lentilă ar putea fi utilizată în mod legal în anumite situații, cum ar fi urmărirea animalelor sălbatice sau monitorizarea mediului. Cu toate acestea, ei au recunoscut că această tehnică poate fi utilizată în mod abuziv și au îndemnat la o dezbatere deschisă cu privire la utilizarea acestei tehnologii.

În concluzie, această nouă lentilă dezvoltată de cercetătorii de la Universitatea din California, Berkeley, poate transforma camerele termice în niște dispozitive de spionaj incredibil de precise. Cu toate acestea, utilizarea acestei tehnologii ridică multe întrebări cu privire la confidențialitate și securitate, ceea ce face ca dezbaterea cu privire la utilizarea acesteia să fie esențială.

Sursa si foto: techxplore.com

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Six students were ready to explain a technology they detailed on a poster.

Studenții din California ajută la soluționarea provocărilor sistemelor autonome pentru operațiuni viitoare cu drone pe Pământ și alte planete

Studenții de la o universitate care deservește o minoritate din California ajută la rezolvarea provocărilor sistemelor autonome pentru operațiunile...

Read More...
ZILELOR EUROPENE ALE ARHEOLOGIEI la Cetatea Noviodunum

Zilele Europene ale Arheologiei la Cetatea Noviodunum

În perioada 14-15 iunie 2024, la Cetatea Noviodunum din Isaccea, județul Tulcea, vor avea loc evenimente speciale dedicate Zilelor...

Read More...
Sărbătoare la Mănăstirea Rafaila- FOTO

Sărbătoare la Mănăstirea Rafaila

Într-o atmosferă de sărbătoare, credincioșii s-au adunat la Mănăstirea Rafaila pentru a comemora ziua Sfântului Luca al Crimeei, un...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro