Adoptarea unui comportament preventiv poate salva vieți în Ziua Internațională pentru Reducerea Riscurilor la Dezastre

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

13 octombrie – Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscurilor la Dezastre

Adoptarea unui comportament preventiv poate salva vieți! Indiferent de natura intemperiilor care pot apărea, este important ca fiecare dintre noi să cunoască modul corect de comportare în situații limită, informații aparent simple, dar extrem de necesare când viața ta sau a celor din jur sunt în pericol.

Nu uitați! Departamentul pentru Situații de Urgență continuă să pună un accent deosebit pe informarea populației în situații de urgență, în scopul de a mai urca o treaptă spre crearea unei societăți reziliente, pregătită să răspundă corect în situații limită.

Puteți accesa platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro/ și aplicația de mobil DSU, unde regăsiți măsurile de comportare ce trebuie adoptate înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență. Fii informat și fii pregătit în orice situație!

Astăzi, pe 13 octombrie, sărbătorim Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscurilor la Dezastre. Această zi are ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța pregătirii și prevenirii pentru dezastrele naturale sau provocate de om.

Instituțiile guvernamentale, împreună cu organizațiile non-guvernamentale și comunitățile, desfășoară activități de informare și educare a populației cu privire la măsurile de siguranță și comportamentul adecvat în situații de urgență.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) este unul dintre principalii actori în acest domeniu, având ca obiectiv principal promovarea unei culturi a prevenirii și pregătirii în fața dezastrelor. Prin intermediul platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență, https://fiipregatit.ro/, și a aplicației de mobil DSU, cetățenii pot obține informații esențiale despre măsurile de comportare ce trebuie adoptate înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență.

Pentru a crește gradul de reziliență al societății și a reduce riscurile la dezastre, este nevoie de implicarea și colaborarea tuturor. Cunoașterea modului corect de comportare în situații limită poate face diferența între viață și moarte.

Astfel, în această zi, este important să ne reamintim că fiecare dintre noi are un rol de jucat în asigurarea siguranței și protecției noastre și a celor din jur. Prin adoptarea unui comportament preventiv și prin informare constantă, putem contribui la reducerea riscurilor la dezastre și la crearea unei societăți mai reziliente. Fii informat și fii pregătit în orice situație!, a transmis astazi DSU.

Foto: Facebook sau Pixabay

Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

România a obținut locurile 4 la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Rimini

Prima zi de concurs la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Rimini a fost una plină de provocări...

Read More...

Revigorarea minții în natură: Beneficiile antrenamentului în aer liber pentru sănătatea mentală

Revigorarea minții în natură: Beneficiile antrenamentului în aer liber pentru sănătatea mentală În era modernă, în care agitația și stresul...

Read More...

Machu Picchu: Măreția unui tărâm pierdut

Machu Picchu: Măreția unui tărâm pierdut Machu Picchu este un sit arheologic unic, situat în munții Anzi din Peru. Acesta...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro