130 de ani de la înființarea Jandarmeriei Rurale și a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Astăzi, într-un cadru oficial, alături de parteneri ai Jandarmeriei Române, am marcat împlinirea a 130 de ani de la înființarea Jandarmeriei Rurale și a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Am fost onorați ca, în deschiderea evenimentului, Imnul Național al României să fie interpretat de soprana Felicia Filip.

Istoria Jandarmeriei Rurale, dar și etapele devenirii instituției noastre, de la înființare și până în prezent, ne-au fost oferite, în cuvinte și imagini rare, de către invitații noștri de astăzi, istoricul și bibliograful Bogdan Marian JUGĂNARU din cadrul Bibliotecii Academiei Române și domnul Laurențiu Ștefan SZEMKOVICS din cadrul Arhivelor Naționale.

Tot în cadrul activității, a fost evocată și memoria generalului locotenent Ion Bunoaica. Astăzi se împlinesc 28 de ani de la ziua nefastă in care, în urma unui tragic accident aviatic, generalul Bunoaica a trecut la cele veșnice.

Am adus astăzi un omagiu acestui mare comandant al Jandarmeriei Române, dar și bunului său prieten și subordonat, general maior Mihai Alexe, care și-a pierdut viața în același accident aviatic.

Cu siguranță, eforturile lor de a pune în operă modernizarea Jandarmeriei Române, lucrarea lor pământească se regăsește astăzi în binele Jandarmeriei și al țării.

Dumnezeu să-i odihnească în pace!








Foto: Facebook sau Pixabay

Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Karateka Patricia Nastas câștigă medalia de bronz la Karate 1-Youth League

Karateka româncă Patricia Nastas a reușit să obțină medalia de bronz la competiția Karate 1-Youth League desfășurată în orașul...

Read More...

Evenimentul de Decorare a Drapelului de Luptă la Suceava

Astăzi, pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei, a avut loc un eveniment deosebit, dedicat Decorării Drapelului de Luptă...

Read More...

Startul celei de a 23-a ediții Ioana Cup din cadrul Raiffeisen Bank ITF Pro Tour Romania

In data de 19 mai 2024, a avut loc cea de-a 23-a editie a Ioana Cup, un eveniment de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro