Lupta împotriva deșeurilor: munca de Sisif a DRDP Timișoara

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
[FOTO] Se fură și roțile containerelor! Nesimțire și distrugere pe varianta de ocolire a Lugojului

Autoritățile din Timișoara se confruntă cu o situație dificilă în ceea ce privește gestionarea deșeurilor în zonele de drumuri și poduri din regiune. Containerul de colectare selectivă a deșeurilor amplasat pe varianta de ocolire a municipiului Lugoj și pe DN 6 la Jena au devenit ținta unor acte de vandalism repetate. Acestea sunt deseori doborâte, golite de gunoaie și chiar vandalizate, iar recent au fost furate chiar și roțile acestora.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a transmis că administrarea a circa 1.200 de parcări în zona de vest a devenit o sarcină dificilă din cauza fenomenului de deșeuri abandonate ilegal. Cu toate eforturile depuse pentru a reduce aceste practici, autoritățile se lovesc de lipsa de bun simț a unor persoane care nu respectă regulile de igienă și respect față de mediu.

Este important de menționat că recipientele amplasate de către DRDP Timișoara nu sunt destinate depozitării deșeurilor menajere sau vegetale, ci sunt destinate colectării selective a altor tipuri de deșeuri. Cu toate acestea, lipsa de informare și de implicare a comunității locale în promovarea unui comportament responsabil în ceea ce privește gestionarea deșeurilor contribuie la perpetuarea acestor probleme.

În ciuda eforturilor autorităților de a menține curățenia și ordinea în zonele de drumuri și poduri, se pare că este nevoie de o abordare mai amplă și integrată pentru a soluționa aceste probleme. Educația și conștientizarea comunității locale cu privire la impactul negativ al abandonării ilegale a deșeurilor ar putea reprezenta soluții pe termen lung pentru prevenirea acestor acte de vandalism și distrugere a mediului înconjurător.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Munca celor de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara pare una de Sisif, asta pentru că se lovește mereu de oameni lipsiți de bunul simț.

Containerele de colectare selectivă a deșeurilor amplasate pe varianta de ocolire a municipiului Lugoj și pe DN 6 la Jena au o soartă grea. Frecvent sunt doborâte, golite de gunoaie, asta pe lângă faptul că sunt pline de deșeuri care provin nu doar din gospodării, ci și cu obiecte din industria auto, împinse în șanț, iar recent li s-au furat roțile.

”Administrăm circa 1.200 de parcări în zona de vest. Încercăm să reducem fenomenul deșeurilor abandonate ilegal în parcări, dar din păcate amploarea acestui fenomen nu depinde de mărimea coșurilor de gunoi, ci de bun simț, de buna creștere”, a transmis DRDP Timișoara.

Recipientele amplasate de către DRDP Timișoara nu sunt destinate depozitării deșeurilor menajere sau vegetale.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Misterioasele linii de la Nazca: O istorie desenată în pământ

Misterioasele linii de la Nazca reprezintă unul dintre cele mai fascinante și enigmatice fenomene arheologice din lume. Situate în...

Read More...

Explorând evoluția prin tehnici de biologie moleculară

Evoluția este un proces fascinant care a modelat lumea în care trăim astăzi și care continuă să ne surprindă...

Read More...
A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic! – incomod-media.ro

Investiții majore în infrastructura orașului Răcari

Primarul Marius Caravețeanu din Răcari este la lucru, iar nu pentru că se apropie campania electorală. Administrația locală și...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro