Ziua Globalismului. O zi tristă pentru democrație și suveranism in Romania.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Ziua Globalismului

Ziua de 4 Aprilie, in mod normal recunoscuta ca Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân ar trebui redenumita in Ziua Globalismului in Romania.

Putem spune ca in aceasta zi Romania si-a gasit Stăpân prin adoptarea Hotararii nr.40 din 4 aprilie 2022 (publicata in Monitorul Oficial pe 11 aprilie 2022).

Astfel, Senatul Romaniei a aprobat directiva Consiliului European prin care cetățenii din restul de 26 de state membre ale Uniunii Europene vor putea candida la alegerile din România pentru orice fel de funcție publică, chiar daca nu detin cetatenie!

Senatul României constată că propunerea de Directivă a Consiliului de stabilire a dispozițiilor detaliate de exercitare a dreptului de a vota și de a candida la alegerile locale de către cetățenii Uniunii care își au reședința într-un stat membru a cărui cetățenie nu o dețin (reformare) – COM(2021) 733 final respectă principiile subsidiarității și proporționalității.

Din acest punct de vedere Romania se afla intr-un pericol iminent de a se transforma complet intr-o colonie condusa din exterior. Toti afaceristii bogati, “acomodati” in Romania, vor putea in sfarsit sa participe direct in politica. Si nici macar nu trebuie sa aiba cetatenie romana.

Ce lucru isi pot dori mai mult decat o tara straina saraca asupra careia sa isi poata exercita influenta? O tara in care sa poata participa activ la luarea deciziilor politice in interesul unor persoane, companii straine, sau, de ce nu, al conducatorilor Uniunii Europene.

Comisarul European pentru Justiţie, Didier Reynders:

“Statul de drept înseamnă de asemenea limitarea posibilităţii autorităţilor unui stat membru – chiar susţinute de o majoritate în parlament, de o mare majoritate a populaţiei – să acţioneze împotriva valorilor noastre europene”

Ziua Globalismului In Romania, sau ziua in care am devenit un pion pe tabla de sah a Europei. Mai putem discuta despre democrație și guverne legitime, atunci când legiferează o structură suprastatala formată din eurocrați numiți și nu aleși? 
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Cele mai bune aplicații de gestionare a datoriilor despre care trebuie să știți – incomod-media.ro

Gestionarea eficientă a datoriilor: cele mai bune aplicații de pe Android și iOS

Gestionarea datoriilor personale poate fi o sarcină dificilă pentru mulți oameni, dar există soluții tehnologice care pot facilita acest...

Read More...

Până în primăvara anului viitor, România va avea gata de luptă toate cele patru sisteme Patriot

Ministerul Apărării are în prezent patru sisteme de apărare antiaeriană Patriot, însă doar două sunt operaționalizate. Al doilea a...

Read More...
Zilele patrimoniului de la Povergina! Sărbători culinare în pădurile Făgetului

Sărbătoarea de la Povergina

Asociația My Banat și localnicii din Făget îi invită pe toți bănățenii să se alăture sărbătoririi de Sfântul Ilie,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro