Zeci de mii de oameni protestează împotriva “culturi violenței” din Serbia – POLITICO.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Mii de persoane protestează împotriva „cultura violenței” în Serbia – POLITICO

Serbia: Cultura violenței și protestele

Serbia este o țară cu o istorie bogată și o cultură diversă, dar este și una care se confruntă cu o cultură a violenței care se manifestă în moduri diferite în societatea sa. În ultimii ani, această cultură a violenței a fost evidentă în protestele care au avut loc în Serbia.

În iulie 2020, protestele au început în Serbia ca răspuns la măsurile guvernului pentru a controla răspândirea COVID-19. Protestatarii au ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de măsurile guvernamentale și față de guvernul în sine.

În timpul acestor proteste, au avut loc acte de violență, cum ar fi incendierea clădirilor și atacarea poliției. Aceste acțiuni au fost condamnate de majoritatea oamenilor din Serbia, dar au pus în evidență cultura violenței care există în societatea sârbă.

Această cultură a violenței a fost alimentată de istoria tumultuoasă a Serbiei și de evenimentele recente. Războaiele din Iugoslavia din anii ’90 au lăsat o moștenire de violență și ură în regiune, iar mulți oameni din Serbia au fost afectați direct de aceste evenimente. În plus, corupția și abuzul de putere din cadrul guvernului serb au alimentat și mai mult această cultură a violenței.

Cu toate acestea, există speranță că această cultură a violenței poate fi schimbată. Multe organizații și grupuri non-guvernamentale lucrează pentru a promova pacea și reconcilierea în Serbia. În plus, mulți oameni din Serbia încearcă să schimbe cultura violenței prin activism și implicare civică.

În cele din urmă, schimbarea acestei culturi a violenței va fi un proces lung și dificil, dar este un proces necesar pentru a construi o societate mai pașnică și mai echitabilă în Serbia.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Campionatele Naționale de Blitz – rezultate și câștigători

Pe data de 1 decembrie, în urma probelor de dezlegări, au avut loc Campionatele Naționale de Blitz, competiție la...

Read More...

Realizări remarcabile ale echipei României la Gimnastica Aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama

Echipa României a obținut un succes remarcabil în gimnastica aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama. Aceștia au...

Read More...

Diana Iovanovici-Șoșoacă: Îi dorim lui Iohannis să rămână în Dubai! La mulți ani presei! Vreau să vă dau din Pâinea României!

Aflată la Alba Iulia, la celebrarea a 105 ani de la Marea Unire, președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici Șoșoacă...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro