Vizita delegației Asociației Pompierilor din Austria în România în scopul consolidării relațiilor bilaterale pe linia managementului situațiilor de urgență

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

În perioada 08-10.02.2024, o delegație din cadrul Asociației Pompierilor din Austria a efectuat o vizită de lucru în România la invitarea domnului Marian-Cătălin Predoiu, viceprim-ministru și ministru al afacerilor interne. Programul aferent acestei vizite a debutat la sediul MAI, unde distinșii invitați au avut o primă întâlnire cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat.

Discuțiile purtate au avut ca obiectiv prezentarea întregului sistem al managementului situațiilor de urgență din România, componența acestuia și caracterul integrat în ceea ce privește răspunsul forțelor de intervenție. De asemenea, au fost abordate acțiunile întreprinse de țara noastră în domeniul protecției civile și creșterii rezilienței societale. Un alt aspect important discutat a fost tehnica de ultimă generație aflată în dotarea salvatorilor români, achiziționată prin fonduri europene nerambursabile, precum și pregătirea personalului de intervenție și a populației.

Vizita delegației austriece a continuat la sediul Guvernului, unde aceștia s-au întâlnit cu viceprim-ministrul, ministrul afacerilor interne, Marian-Cătălin Predoiu. Discuțiile au avut loc în prezența ambasadorului Austriei la București, E.S. Margit Bruck-Friedrich, și au vizat mai multe aspecte conexe managementului situațiilor de urgență. Un accent deosebit a fost pus pe organizarea sistemelor de urgență și, în mod special, pe tematica voluntariatului, cu accent pe implicarea voluntarilor în cadrul structurilor de pompieri. Austria a fost prezentată drept un exemplu de urmat în acest domeniu.

În zilele următoare, delegația austriacă va vizita cele mai importante puncte strategice ale sistemului național integrat de urgență din România. Scopul acestor vizite este de a consolida relațiile bilaterale între cele două state în domeniul managementului situațiilor de urgență.

Această vizită de lucru reprezintă o oportunitate importantă pentru schimbul de experiență și bune practici între România și Austria în domeniul gestionării situațiilor de urgență. Prin intermediul acestor întâlniri și discuții, se urmărește îmbunătățirea capacității de răspuns la situații de urgență și crearea unui cadru de cooperare mai strâns între cele două țări.

De asemenea, această vizită reprezintă și o recunoaștere a eforturilor depuse de România în domeniul managementului situațiilor de urgență și a progreselor realizate în acest sens. Achiziționarea de tehnologie de ultimă generație și pregătirea personalului reprezintă investiții semnificative în securitatea și protecția cetățenilor.

În concluzie, vizita delegației Asociației Pompierilor din Austria în România reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale și în îmbunătățirea cooperării în domeniul gestionării situațiilor de urgență. Prin intermediul acestor discuții și schimb de experiență, se urmărește creșterea capacității de răspuns la situații de urgență și dezvoltarea unor strategii comune în acest domeniu.

Sursa: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

În perioada 08-10.02.2024, o delegație din cadrul Asociației Pompierilor din Austria, condusă de șeful acesteia, Robert MAYER, efectueză o vizită de lucru în România la invitația domnului Marian-Cătălin Predoiu, viceprim-ministru, ministrul afacerilor interne. Programul aferent acestei vizite a debutat la sediul MAI, loc unde distinșii invitați au avut o primă întâlnire cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat. Discuțiile purtate au vizat pe de-o… parte prezentarea întregului sistem al managementului situațiilor de urgență din România, componența acestuia, caracterul integrat în ceea ce privește răspunsul forțelor de intervenție dar și acțiunile întreprinse de țara noastră pe linia protecției civile sau de creștere a rezilienței societale. Tehnica de ultimă generație aflată în dotarea salvatorilor români, achiziționată prin fonduri europene nerambursabile dar și pregătirea personalului de intervenție și a populației, au reprezentat alte puncte de interes în cadrul discuției. Vizita a continuat la sediul Guvernului unde reprezentanții Asociației Pompierilor din Austria au avut o întâlnire cu viceprim-ministru, ministrul afacerilor interne, Marian-Cătălin Predoiu. Discuțiile purtate s-au derulat în prezența ambasadorului Austriei la București, E.S. Margit Bruck-Friedrich și au vizat mai multe aspecte conexe managementului situațiilor de urgență, cu accent pus pe organizarea sistemelor de urgență și în mod deosebit pe tematica voluntariatului, și anume implicarea voluntarilor în cadrul structurilor de pompieri, Austria fiind un exemplu de urmat, în acest domeniu. În vederea consolidării relațiilor bilatarele între cele două state pe linia managementului situațiilor de urgență, în zilele următoare, delegația austriacă va vizita cele mai importante puncte strategice ale sistemului national integrat de urgență din România.


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

SUA. Kamala Harris are sprijinul politic pentru a deveni candidată la prezidențialele din noiembrie

Un sondaj realizat de Associated Press în rândul delegaților a arătat că Harris are sprijinul a 2.538 de delegați,...

Read More...

Octavia Iacob Brosser, Veteran al Rapidului – Un Om deosebit!

Octavia Iacob Brosser, antrenoarea coordonatoare a secției de atletsim a Rapidului, împlinește astăzi o frumoasă vârstă. Cu o carieră...

Read More...

Antrenamente personalizate: valorificarea diversității pentru un progres constant

Antrenamentele personalizate reprezintă o modalitate eficientă de a valorifica diversitatea individuală a fiecărui sportiv, contribuind astfel la un progres...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro