stiridinromania.ro

VIDEO! Zelensky socheaza parlamentul grec cu luptatorii grupului ultranationalist AZOV!

In Actualitate, STIRILE ZILEI
Zelensky AZOV
virtualmag.ro

Parlamentul grec este socat dupa ce in timpul discursului de ieri tinut de presedintele Ucrainei Volodimyr Zelensky au fost invitati sa ia cuvantul 2 membri ai grupului ultranationalist AZOV din Mariupol.

„Dragi membri ai Prlamentului republicii Grecesti, ma numesc Mihail, sunt un etnic grec. Bunicul meu Viktor Mikhailovych a luptat impotriva Germaniei Naziaste in al doilea razboi mondial si a fost ranit de 3 ori. Acum sunt in razboi cu Rusia Nazista. Acum sunt unul din cei care imi apar orasul natal Mariupol, unde m-am nascut si am fost crescut. In randurile regimentului AZOV.”

Alexis Tsipras liderul partidului Syriza:

„Discursul membrilor batalionului neo-nazist Azov în Parlamentul Greciei reprezinta o provocare. Responsabilitatea absolută revine primului ministru Kyriakos Mitsotakis. A vorbit despre o zi istorică, dar este o rușine istorică. Solidaritatea cu poporul ucrainean este un fapt. Dar naziștii nu pot vorbi in în Parlament.”

Antonis Samaras, fostul prim ministru grec, a spus ca

„acceptarea acestei transmisii a fost o mare greseala”

Nikos Kotzias, fostul ministru de externe grec:

„Guvernul grec a subminat în mod iresponsabil lupta poporului ucrainean, dând cuvântul unui nazist. Responsabilitățile sunt grele. Guvernul ar trebui să publice un raport detaliat despre pregătirea evenimentului.”

Purtatorul de cuvant al guvernului Greciei, Giannis Oikonomou, a spus ca includerea discursului membrilor batalionului AZOV a fost „incorecta si nepotrivita„.

Batalionul AZOV:

Ambasada Ucrainei la Atena a declarat că regimentul Azov, înființat ca grup de extremă dreaptă în 2014, a fost reformat și integrat în Garda Națională a Ucrainei.

A devenit cunoscut după ce membrii săi au fost acuzați de tortură și crime de război, precum și pentru simpatiile față de ideologia neonazistă și utilizarea simbolurilor neonaziste; logo-ul batalionului conține simbolul Wolfsangel, unul dintre simbolurile utilizate de către Partidul Nazist.

În iunie 2015, ministrul apărării din Canada a declarat că armata țării nu va asigura instrucție sau sprijin batalionului Azov. În 2018, Camera Reprezentanților SUA a adoptat o prevedere care blochează orice pregătire a membrilor Azov de către forțele americane, invocând asocierile grupului cu mișcările neonaziste. Camera a adoptat în trecut amendamente care interziceau sprijinirea acestuia între 2014 și 2017, dar din cauza presiunii Pentagonului, amendamentele au fost eliminate.

Gruparea AZOV a negat ca adera la ideologia Nazista, dar simboluri naziste precum svastica si SS se regasesc pe uniforme.

De exemplu, simbolul wolfsangel si soarele negru sunt simboluri naziste. Acestia ar fi negat, sustinand ca este un „N” si un „I” care reprezinta „Idee nationala”.

In Ianuarie 2018 AZOV a infiintat National Druzhyna pentru a „restabili” ordinea in capitala Kiev. In schimb unitatea infiintata a desfasurat pogromuri fata de minoritatile de rromi si a atacat membri ai comunitatii LGBTQ.(https://www.rferl.org/a/ukraine-far-right-vigilantes-destroy-another-romany-camp-in-kyiv/29280336.html).

Un clip realizat de catre The Guardian despre taberele militare de vara ale AZOV poate fi urmarit mai jos:

Surse:

Zelensky oficial Telegram

Ethnic Greek Azov Fighter Overshadows Zelensky Speech at Greek Parliament (greekreporter.com)

Euractiv.com

Reuters

Wikipedia

Aljazeera

https://www.rferl.org/a/ukraine-far-right-vigilantes-destroy-another-romany-camp-in-kyiv/29280336.html


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NTI Monkeypox

Monkeypox sau Variola Maimutei, scenariul NTI de acum 1 an

In Noiembrie In 2021, NTI facea un scenariu privind Monkeypox sau variola maimutei. Un scenariu cu multe similitudini sau

Read More...
OMS tratat international

OMS si Tratatul International privind Pandemiile

OMS anunta pe 30 martie ca Liderii globali (Inclusiv Romania) se unesc în apelul urgent referitor Tratatului International privind

Read More...
Diana Sosoaca SRI

Diana Sosoaca: SRI a raspuns la Memoriul „Neutralitatea României. Pacea de la București”

Diana Sosoaca: La 2 luni după ce a fost trimis Memoriul: "Neutralitatea României. Pacea de la București", s-a primit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online