Urgența din Slănic, Prahova: Echipă trimisă pentru evaluarea craterului format

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

În urma situației de urgență din Slănic, județul Prahova, autoritățile au luat măsuri imediate pentru gestionarea problemei. Secretarul de stat, dr. Raed Arafat, a ordonat trimiterea unei echipe formate din personal DSU și IGSU la fața locului, pentru a evalua situația și a lua măsuri de intervenție.

Craterul format în urma tasării terenului are o adâncime de aproximativ 2 metri și acoperă o suprafață de peste 60 de metri pătrați. Pentru a gestiona situația, este necesară implicarea specialiștilor în domeniul construcțiilor și minieri, care vor completa echipa de intervenție în cel mai scurt timp posibil.

Una dintre măsurile luate de autorități a fost evacuarea persoanelor aflate în proximitatea sau în zona afectată de incident. Această decizie a fost luată pentru a asigura siguranța cetățenilor și pentru a permite specialiștilor să efectueze toate verificările necesare.

Misiunea de intervenție este în desfășurare, iar autoritățile promit să revină cu informații suplimentare în cel mai scurt timp posibil. Este important ca situația să fie gestionată prompt și eficient, pentru a preveni eventualele riscuri pentru locuitorii din zonă.

Sursa: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Având în vedere situația de urgență produsă în localitatea Slănic din județul Prahova, generată de tasarea terenului, urmată de formarea unui crater cu adâncimea de aproximativ 2 m pe o suprafață de peste 60 de mp, la nivelul MAI a avut loc o analiză prin care secretarul de stat, șef al DSU, dr. Raed Arafat, a dispus trimiterea la fața locului a unei echipe formată din personal DSU și IGSU, urmând ca aceasta să fie completată în cel mai scurt timp cu specialiști în domeniul construcțiilor și minieri. Totodată, a fost dispusă și măsura evacuării persoanelor aflate în proximitatea sau în zona afectată până la efectuarea tuturor verificărilor de către specialiștii în domeniu. Misiunea este în dinamică. Vom reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp posibil.


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ziua Națională a Înotului – 19 iulie, o sărbătoare a sportului aquatic

Astăzi, pe 19 iulie, sărbătorim Ziua Națională a înotului, ocazie cu care ne amintim de importanța acestui sport în...

Read More...

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei si angajamentului

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei și angajamentului Introducere Una dintre cele mai importante componente ale succesului în orice...

Read More...
An animated illustration shows NASA's pavilion at Oshkosh, a large white tent with NASA logos on it, as six different aircraft appear to fly toward the center of the image over the tent.

Zborul spre cunoaștere

În fiecare vară, pasionații de aviație și experți din întreaga planetă - inclusiv inovatorii aeronautici de la NASA -...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro