În perioada 20-22 octombrie, la Colegiul Național Militar “Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, a avut loc cea de-a patra ediție a proiectului “Unitate în diversitate prin folclor, obiceiuri, tradiții”, desfășurat între colegiile naționale militare. Scopul acestui proiect este promovarea folclorului, obiceiurilor și tradițiilor specifice românești.
Tema evenimentului din acest an a fost “BUCATE TRADIȚIONALE ROMÂNEȘTI”, oferind participanților ocazia de a savura preparatele tradiționale românești pregătite după rețete vechi. Elevii și profesorii au avut oportunitatea de a explora bucătăria tradițională din Bucovina, Oltenia și Valea Prahovei.
Întâlnirea de la Constanța a fost un festin pentru pasionații de mâncare tradițională românească. Preparatele delicioase au încântat nu doar papilele gustative, ci și ochii privitorilor. Arta culinară este cu siguranță o formă de artă care ne unește și care poate aduce bucurie atât sufletului, cât și trupului.
Pe lângă bucatele savuroase, participanții au avut parte și de alte activități interesante. Gazdele evenimentului le-au oferit vizite la Simulatorul de la Academia Forțelor Navale și la Centrul de Scafandri din Constanța, oferind astfel elevilor ocazia de a se orienta în cariera lor viitoare.
Îți mai recomandăm
Profesoarele Steliana Mihaela Lambru, Claudia Dogaru și Lavinia Gheorghe, împreună cu 10 elevi inimoși, au fost responsabile de organizarea evenimentului și au avut grijă ca zestrea lui Cantemir să fie transmisă mai departe. Prin intermediul filmulețelor prezentate, elevii au demonstrat că învățarea merge mână în mână cu pasiunea pentru bucătărie.
Această inițiativă reprezintă un mod frumos de a păstra tradițiile românești vii și de a le transmite mai departe generațiilor tinere. Festivalurile culinare precum acesta sunt o modalitate excelentă de a ne conecta cu moștenirea noastră culturală și de a ne bucura de bogăția gastronomică a României.
„Unitate în diversitate prin folclor, obiceiuri, tradiții
În perioada 20- 22 octombrie s-a desfășurat la Colegiul Național Militar “Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, cea de-a patra ediție a proiectului “Unitate în diversitate prin folclor, obiceiuri, tradiții”, derulat între colegiile naționale militare.
Proiectul, care a debutat în anul 2018, si-a propus, încă de la prima ediție, să promoveze, așa cum îi spune și titlul, folclorul, obiceiurile și tradițiile specific românești.
Tema de anul acesta “BUCATE TRADIȚIONALE ROMÂNEȘTI, a fost un bun prilej pentru a savura bucatele tradiționale românești, pregătite după rețete de odinioară.
Elevi și profesori deopotrivă au fost martorii un periplu culinar prin zone gastronomice de referință din Bucovina, Oltenia, dar și din cea a Văii Superioare a Prahovei.
Întâlnirea de la Constanța a fost pentru pofticioși și gurmanzi deopotrivă.
A fost despre preparate tradiționale românești care au încântat nu numai papilele gustative, ci și ochiul privitorului.
Nu degeaba vorbim despre o artă culinară, nu?
Adresată nu numai trupului, ci și sufletului, arta culinară a dovedit încă o dată că ne unește într-o echipă pe noi, profesorii participanți și că ne-a condus la UNITATE din DIVERSITATEA noastră.
Ca bonus al întâlnirii, gazdele noastre ne-au oferit vizite de neuitat la Simulatorul de la Academia Forțelor Navale, precum și la Centrul de Scafandri din Constanța, un bun prilej pentru orientarea în carieră a elevilor noștri.
Pentru a povesti și celorlalți și pentru a duce mai departe zestrea lui Cantemir, profesoarele implicate în proiect Steliana Mihaela Lambru, Claudia Dogaru și Lavinia Gheorghe au fost însoțite de 10 elevi inimoși, ce au demonstrat prin filmulețele prezentate că învățătura face casă bună cu aptitudinea de chef bucătar.”, scrie pe facebook Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza
Portalul Românilor de Pretutindeni – pledoarie pentru panromânism
Contact: redactie@glasul.info
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Stirea a aparut pentru prima dată în Glasul.info.
Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Glasul.info
Sursa si foto: Glasul.info
În plus, ar putea să-ți placă
Precizări: Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Mai multe gasiti pe pagina de
Facebook stiridinromania.ro!
Daca ati fost martorii unui eveniment sau ai unei situatii neobisnuite care ar putea deveni subiect de stire, contactati-ne la
admin @ stiridinromania.ro sau pe contul nostru de
Facebook stiridinromania.ro!