“Un polițist local devine erou salvând o viață într-o noapte geroasă”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Bărbat salvat de la moarte de un polițist local. Omul a îndurat frigul nopții, în parc, pe o bancă

Bărbat salvat de polițistul local din Bârlad: Un polițist local din Bârlad a salvat viața unui bărbat în vârstă, care se afla în stare de șoc hipotermic într-un parc de joacă. Polițistul local, Cosmin Stafie, a observat bărbatul întins pe o bancă și a acționat imediat pentru a-i salva viața.

Victima se afla într-o stare critică, fără semne vitale, și nu respira. Polițistul local a degajat căile respiratorii ale bărbatului și a solicitat sprijin de specialitate prin intermediul Serviciului Național Unic de Urgență 112. În timp ce aștepta ajutorul, polițistul local a aplicat masaj cardiac și a reușit să readucă bărbatul în viață.

Este important de menționat că bărbatul se afla într-o stare de hipotermie din cauza temperaturilor scăzute. Acesta a fost transportat de urgență la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Autoritățile locale din Bârlad au luat măsuri pentru a oferi adăpost persoanelor fără adăpost în sezonul rece. Un centru amenajat pe strada Metalurgiei oferă cazare și servicii de bază pentru aceste persoane. Cu toate acestea, există și oameni care refuză ajutorul și preferă să petreacă nopțile în locuri dosnice sau imobile insalubre. Directorul Poliției Locale, Vasile Chelaru, a subliniat importanța conștientizării pericolelor la care se expun aceste persoane.

Acțiunea promptă a polițistului local din Bârlad demonstrează importanța și impactul pozitiv pe care îl pot avea forțele de ordine în comunitate. Prin intervenția sa, viața unui om a fost salvată și acesta a primit îngrijirea medicală necesară. Este important să recunoaștem și să apreciem eforturile și devotamentul polițiștilor locali în protejarea și ajutorarea comunității.

Sursa si Foto: stiriest.ro

Victima era în șoc hipotermic din cauza temperaturilor scăzute. A fost transportat la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman”.

Autoritatea locală informează că persoanele fără adăpost au posibilitatea de a fi cazate în centrul amenajat pe strada Metalurgiei, la intrarea în curtea ”Centrului de Afaceri”.

În această locație au fost amplasate un număr de cinci containere, racordate la toate utilitățile și pregătite pentru a-i primi pe cei care au nevoie.

“ Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bârlad și Poliția Locală Bârlad au luat măsuri în fiecare sezon rece pentru a depista și conduce la Adăpostul temporar pe acele persoane care nu dețin locuințe sau adăpost, după ce au fost examinate medical și cu condiția de a respecta prevederile regulamentului de organizare și funcționare a centrului.

Din nefericire au existat și oameni care au refuzat ajutorul oferit și au preferat să petreacă nopțile în diferite locuri dosnice ori în imobile insalubre. Aceștia nu înțeleg pericolele la care se expun”, a precizat directorul Poliției Locale, Vasile Chelaru.

Polițistul local , Cosmin Stafie, a observat că în interiorul parcului de joacă pentru copii, amenajat lângă blocul unde locuiește, era un bărbat întins pe o bancă. S-a îngrijorat cu gândul că omul petrecuse noaptea acolo. S-a apropiat și i-a verificat semnele vitale ale celui nemișcat.

“ Victima nu era conștientă, nu respira, nu avea puls. Polițistul local i-a degajat căile respiratorii și a solicitat sprijin de specialitate prin intermediul Serviciului Național Unic de Urgență 112. A alergat la mașină și a luat o pătură cu care a acoperit trupul inert.

Nu a renunțat la dorința de a salva o viață. A aplicat masaj cardiac cu 30 compresii toracice, însoțite de două ventilații”, a mai declarat sursa citată.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Împușcături la un eveniment de campanie al lui Donald Trump. Presupusul atacator și un participant la miting au fost uciși

Donald Trump a fost escortat de urgență de la un miting din orașul Butler, Pennsylvania, după ce câteva focuri...

Read More...

Armonia între carieră și viața personală: Cheia unei sănătăți generale echilibrate

Armonia între carieră și viața personală este un aspect esențial pentru menținerea unei sănătăți generale echilibrate. De-a lungul timpului,...

Read More...

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta este una dintre cele mai fascinante și importante povești din istoria medievală. Fondată...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro