Un polițist acuzat de abuz și presiuni într-un dosar de santaj

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Un polițist de la Biroul de Investigatii Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara este acuzat că și-a depășit competențele și că a exercitat presiuni asupra unui martor și asupra avocatului acestuia într-o tentativă de a înlătura anumite probe care-l incriminează pe reclamant. Incidentul a avut loc în data de 14 iunie, când agentul șef adjunct Frunza Alexandru s-a prezentat la cabinetul unui avocat din Timișoara, alături de reclamantul Khader Ahmad Yousef Alquawasmeh. Cei doi au coborât din aceeași mașină, iar polițistul i-a înmânat avocatului o citatie pentru martorul Ibrahim Wesam Mahmoud Ahmad, care trebuia să fie audiat în aceeași zi.

Cu toate acestea, polițistul pare să fi avut un comportament abuziv și a încercat să determine martorul să șteargă din telefonul său mesaje și fotografii compromițătoare, primite de la reclamant. Această atitudine a polițistului este considerată inadecvată și neconformă procedurilor legale. Avocatul reclamantului a declarat că nu este normal ca un polițist să se prezinte în calitate de “gardă de corp” al reclamantului și să aibă un comportament abuziv în cabinetul unui avocat. De asemenea, avocatul consideră că polițistul este incompatibil să mai soluționeze acest dosar și va solicita conducerii Poliției Municipiului Timișoara să delegheze un alt organ de cercetare penală.

Cazul în cauză este o dispută între cetățeanul iordanian Khader Ahmad Yousef Alquawasmeh și cetățeanul din Emiratele Arabe Unite, Ibrahim Wesam Mahmoud Ahmad, ambii rezidenți în Timișoara. Litigiul a degenerat în acuzații de malpraxis, hărțuire sexuală și șantaj. Motivul întâlnirii celor doi la avocat a fost faptul că stomatologul Khader Ahmad Yousef Alquawasmeh a efectuat o lucrare dentară necorespunzătoare și a fost de acord să suporte costurile reparației la un alt cabinet stomatologic din oraș.

Devisul pentru reparație, întocmit de dr. Emanuel Bratu, a fost în valoare de 11.143 de euro și a fost prezentat medicului, care a fost de acord cu această înțelegere. Cu toate acestea, la întâlnirea în care trebuia să aibă loc impăcarea, Khader Ahmad Yousef Alquawasmeh s-a prezentat însoțit de un polițist, susținând că este șantajat să plătească o anumită sumă de bani.

În afară de litigiul dintre cei doi cetățeni de etnie arabă, există întrebări cu privire la comportamentul polițistului Alexandru Frunza, care a devenit o “gardă de corp” pentru una dintre părți implicate în conflict. Până în prezent, nu am reușit să obținem opinia polițistului de la Biroul de Investigatii Criminale.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Un politst de la Biroul de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Timisoara, care efectueaza cercetari intr-un dosar de santaj, este acuzat ca si-a depasit competentele si ca a exercitat presiuni asupra unui martor si asupra avocatului acestuia, in tentativa de a inlatura anumite probe care-l incrimineaza chiar pe reclamant.

Agentul sef adjunct Frunza Alexandru (foto, drepata) este acuzat ca, in data de 14 iunie, si-a facut aparitia la cabinetul unui cunoscut avocat din Timisoara, alaturi de reclamantul Khader Ahmad Yousef Alquawasmeh (foto, stanga), coborand chiar din masina acestuia, pentru a-i inmana o citatie martorului Ibrahim Wesam Mahmoud Ahmad, care era chemt la audieri chiar in aceeasi zi, la ora 15.

Mai mult, politistul, care parea o autentica „garda de corp” pentru reclamant, a incercat sa-l determine pe martor sa stearga din telefon anumite mesaje si fotografii compromitatoare, care i-au fost trimise de reclamat.

„Nu este deloc procedural ca politistul sa vina alaturi de reclamant, ca o autentica garda de corp, si sa se comporte abuziv intr-un cabinet avocatial. Mai mult, a incercat sa-l determine pe clientul meu sa stearga din telefon mesaje si fotografii compromitatoare pentru persoana care a depus plangerea de santaj.

Unde s-a mai vazut ca organul de cercetare penala sa aduca personal citatia unui martor, alaturi de denuntator, pe care-l convoaca la audieri in aceeasi zi. Consider ca agentul sef Frunza Alexandru este incompatibil sa mai solutioneze acest dosar, motiv pentru care vom cere conducerii Politiei Municipiului Timisoara sa delege un alt organ de cercetare penala”, ne-a declarat avocatul la cabinetul caruia s-a produs incidentul.

Asupra litigiului dintre cetateanul iordanian Khader Ahmad Yousef Alquawasmeh si cetateanul din Ibrahim Wesam Mahmoud Ahmad, originar din Emiratele Arabe Unite, ambii rezidenti in Timisoara, care a degenerat in acuzatii de malpraxis, hartuire sexuala si santaj vom reveni.

Deocamdata, vom dezvalui doar motivul pentru care cei doi si-au dat intalnire la avocat: stomatologul Khader Ahmad Yousef Alquawasmeh a efectuat o lucrare dentara neconforma si a fost de acord sa suporte „reparatia” la un alt cabinet stomatologic din oras.

Devizul reparatiei intocmit de dr. Emanuel Bratu a fost de 11.143 de euro, iar factura proforma a fost prezentata medicului, care a fost de acord cu intelegerea. Doar ca, la intalnirea unde trebuia sa aiba loc impacarea, Khader Ahmad Yousef Alquawasmeh s-a prezentat insotit de politist, ca la un as-zis flagrant, pentru a invoca faptul ca este santajat sa plateasca o anumita suma de bani.

Dincolo de litigiul dintre cei doi cetateni de etnie araba, ramane semnul de intrebare din dreptul politistului Alexandru Frunza, care a devenit „garda de corp” a uneia dintre parti. Pana la redactarea acestui articol, nu am reusit sa aflam opinia politistului de la Investigatii Criminale… (V.E.)Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Detalii de ultimă oră, despre accidentul după care o maşină în care erau trei copii a ars ca o torţă! Ce a făcut şoferul, înainte de impact?

Accident complit: tineri inconștienți și mașină distrusă

Un accident cumplit s-a petrecut în localitatea Finiş, judeţul Bihor, unde un tânăr de doar 15 ani a fost...

Read More...

Vopseaua SPOR A+ pentru calitatea aerului la interior susține Salvamont România și încurajează ieșirile în natură

Începând din 2017, 30 de structuri Salvamont, dintre cele 38 existente, au beneficiat de materiale necesare pentru renovarea a...

Read More...

China mediază un acord între grupurile palestiniene privind încetarea diviziunilor și formarea unui guvern de uniune națională

Cele două grupuri au semnat Declarația de la Beijing privind „încetarea diviziunii și consolidarea unității palestiniene”, potrivit televiziunii de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro