Un nou centru de colectare modern în municipiul Lugoj

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Depozit de un milion de euro! Municipalitatea lugojeană vrea înființarea unui centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar

Localitatate beneficiară a unui Centru de Colectare prin Aport Voluntar, finanțat printr-un program național

Reprezentanții administrației locale au semnat la începutul acestei luni contractul pentru construirea unui Centru de Colectare prin Aport Voluntar în zona industrială a localității Lugoj. Proiectul, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru anul 2022, urmărește rezolvarea problemei gunoaielor abandonate la periferia orașului.

Obiectivul acestui proiect este dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ. Centrul de Colectare cu Aport Voluntar (CAV) va servi comunităților urbane din municipiu, având ca rol principal colectarea deșeurilor verzi și speciale, care nu pot fi preluate prin sistemul door-to-door. Potrivit documentației emise, centrul se va întinde pe un perimetru de 5.120 metri pătrați, ocupând o suprafață construită de 379 metri pătrați, protejată de o copertină.

Principalele tipuri de deșeuri pe care le va colecta Centrul CAV includ cele voluminoase, verzi, lemnul, hârtia și cartonul, deșeurile inerte, metalul, deșeurile recuperabile/reutilizabile, sticla, uleiurile, textilele, anvelopele, deșeurile electrice și electronice mici și deșeurile periculoase. Centrul de Colectare va funcționa în intravilanul localității Lugoj, la aproximativ 3,3 kilometri de centrul orașului, la intrarea dinspre Timișoara, oferind o modalitate eficientă de gestionare a acestor tipuri de deșeuri.

În cadrul proiectului se va amenaja o platformă betonată pentru containerele de tip baracă, se vor realiza lucrări de canalizare pentru colectarea apelor pluviale, iar în jurul centrului se vor amenaja și spații verzi cu gazon, pentru un aspect estetic plăcut. Mai mult, sunt prevăzute echipamente esențiale pentru funcționarea eficientă a centrului, precum un cântar pentru autocamioane, containere pentru deșeuri, platforme mobile etc.

Centrul de Colectare prin Aport Voluntar este un proiect de amploare, care demonstrează angajamentul administrației locale în obținerea unui mediu curat și sănătos pentru cetățeni. Durata estimată de finalizare pentru construirea centrului este de 12 luni. Odată finalizat, acest proiect va avea în vedere gestionarea responsabilă a deșeurilor și eliminarea lor corectă, astfel contribuind la protecția mediului ambiant și sănătatea publică.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Reprezentanții administrației locale au semnat, la începutul acestei luni, contractul pentru acest proiect, extrem de util municipiului în privința curățeniei. Intenția este de a rezolva problema gunoaielor care se aruncă la periferia orașului.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru anul 2022, în cadrul ”Componentei C3 – Managementul deșeurilor, Subinvestiția I.1.A – Înființare de centre de colectare prin aport voluntar”.

Acesta are scopul de a dezvolta, moderniza și completa sistemele de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ. Termenul pentru construirea centrului este de 12 luni.

Conform documentației emise, ”proiectul vizează amenajarea unui Centru de Colectare cu Aport Voluntar (CAV) destinat comunităților urbane din municipiu. Acesta reprezintă o unitate de gospodărie comunală care se află la periferia localității și are rolul de a colecta deșeurile verzi și speciale (care nu pot fi colectate prin sistemul door-to-door). Centrul se integrează în sistemul de management integrat al deșeurilor municipale la nivelul unităților administrativ-teritoriale”.

Centrul de Colectare prin Aport Voluntar un perimetru de 5.120 metri pătrați și o suprafață construită de 379 metri pătrați, acoperită de o copertină.

”Centrul de Aport Voluntar va permite colectarea eficientă a diferitelor tipuri de deșeuri, cum ar fi cele voluminoase, verzi, lemnul, hârtia și cartonul, deșeu­rile inerte, metalul, deșeurile recuperabile/reutilizabile, sticla, uleiurile, textilele, anvelopele, deșeurile electrice și electronice mici și deșeurile periculoase. Va funcționa în intravilanul localității Lugoj, în zona industrială a orașului, la aproximativ 3,3 kilometri de centrul orașului, la intrarea dinspre Timișoara”, au transmis reprezentanții adminis­trației locale.

Se va construi și o platformă carosabilă, platformă betonată pentru containerele de tip baracă, canalizare pentru colectarea apelor pluviale, spații verzi cu gazon și copertină metalică pentru protecția containerelor deschise.

Proiectul mai include și instalarea unor echipamente esențiale pentru funcționarea eficientă a centrului, precum cântarul pentru autocamioane, containerele pentru deșeuri, platformele mobile și multe altele.Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

: The husband-and-wife duo of Terra Engineering, Valerie and Todd Mendenhall, receive the $1 million prize June 12, for winning the final phase of NASA’s Break the Ice Lunar Challenge at Alabama A&M’s Agribition Center in Huntsville. With the Terra Engineering team at the awards ceremony are from left, Daniel K. Wims, Alabama A&M University president; Joseph Pelfrey, NASA Marshall Space Flight center director; NASA’s Break the Ice Challenge Manager Naveen Vetcha, and Majed El-Dweik, Alabama A&M University’s vice president of Research & Economic Development.

Elevarea Generatiei Artemis

Două echipe din sudul Californiei se întorc acasă cu un total de 1,5 milioane dolari câștigați în urma competiției...

Read More...

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente Somnul reprezintă un aspect vital al sănătății noastre, fiind esențial pentru refacerea...

Read More...

Calificarea lui David Popovici în finala probei de 100 metri liber la Campionatul European de la Belgrad

INOT. Campionatul European de la Belgrad a adus o veste excelentă pentru România, în persoana lui David Popovici. Tânărul...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro