Stiri Ministerul Economiei

BY: In Actualitate, Articole

„Războiul din Ucraina ne determină să reconfigurăm harta rutelor de transport de mărfuri dinspre Moldova🇲🇩 spre România🇹🇩. I-am spus, astăzi, ministrului Economiei din Republica Moldova, Dumitru Alaiba, că soluția pentru o colaborare comercială mult mai eficientă este platforma multimodală de la Dunăre, foarte accesibilă din punct de vedere al distanței geografice şi a capacității de depozitare pentru mărfuri de orice natură. De asemnea, l-am invitat pe ministrul Alaiba la Galați pentru o întâlnire comună cu mediul de afaceri din Moldova şi autoritățile locale pentru perfectarea legăturilor comerciale şi poate chiar semnarea de protocoale de colaborare. România şi Republica Moldova pot face front comun pentru dinamizarea transportului de cereale din Ucraina către restul țărilor europene” a spus Florin Spătaru, ministrul Economiei, în cadrul întâlnirii de astăzi cu omologul său din Republica Moldova, Dumitru Alaiba.

Ministrul Dumitru Alaiba a subliniat necesitatea promovării în comun a oportunităților de afaceri pentru comunitatea de business din cele două state, acestea reprezentând o piață de desfacere de 23 de milioane de persoane, români și moldoveni.

În schimbul de opinii a fost subliniată importanța atragerii investițiilor și susținerea activităților IMM-urilor orientate către export.
🇹🇩🇲🇩
#MinisterulEconomiei #colaborare

Citeste tot articolul aici: Read More

Sursa si foto: facebook.com
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

IMPACTPRESS

Accident rutier în Gataia: Femeie de 58 de ani cercetată penal pentru vătămare corporală din culpă

O femeie de 58 de ani din Timiș va fi cercetată penal pentru vătămare corporală din culpă după ce,...

Read More...
diana sosoaca iconita serbia

Discurs susţinut de senatorul Diana Şoşoacă, preşedintele partidului S.O.S. România, în cadrul Conferinței de la Belgrad, 28 septembrie 2023. Ce a gasit senatoarea în Serbia?

Președintele partidului S.O.S. România - Diana Şoşoacă - a fost invitat să participe la o conferința cu tema Mișcarea...

Read More...
Accident cumplit! Doi copii și trei adulți, loviți în plin de o mașinsă scăpată de sub control! Victimele erau pe trecerea de pietoni și pe trotuar

Accident grav în orașul Gătaia: Cinci persoane rănite, inclusiv doi copii

Accident grav în Gătaia: Cinci persoane rănite, printre care și doi copii S-a dat alarma, în această seară, în urma...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro