Șoșoacă: “În urma votului de astăzi nu s-a eliminat nimic, s-a făcut un spectacol electoral pentru a-l ajuta pe Marcel Ciolacu să candideze la prezidențiale”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Articole, STIRILE ZILEI
Șoșoacă Ciolacu pensii speciale

Senatoarea si avocata Diana Iovanovici-Șoșoacă, presedintele Partidul S.O.S România, a transmis un drept la replica cu privire la evenimentele recente din parlamentul Romaniei. Redam mai jos textul integral.

Adevărul despre minciuna eliminării pensiilor speciale

În mod incorect, criticile aduse de mine minciunii de la votul pentru eliminarea pensiilor speciale, prevedere construită în așa fel încât să fie declarată neconstituțională, au fost răstălmăcite ca fiind o încercare de a salva pensiile speciale. Am luat atitudine împotriva privilegiilor nejustificare acordate demnitarilor încă de pe vremea când PSD și PNL se ascundeau după stâlpi dacă erau întrebați pe aceste teme.

Același lucru l-am spus și în 2021 la Legea 7/2021 care a fost declarată neconstituțională. Acum au curajul să voteze pentru această lege deoarece știu cu toții prea bine că va fi respinsă de Curtea Constituțională! Prin votul de azi puterea se laudă că ar desființa 700 de pensii speciale, când există în vigoare un număr de circa 12.000 de pensii speciale care costă bugetul miliarde de euro anual.

În cazul votului de astăzi este vorba despre o fentă a puterii ca să se laude că a eliminat câteva sute de pensiile speciale, când, de fapt, CCR a declarat deja acest demers neconstituțional și o va face din nou, iar restul miilor de pensii speciale rămân neatinse.

Puterea s-a temut că voi vorbi împotriva acestei minciuni a premierului Marcel Ciolacu și a coaliției de la guvernare și de aceea nu mi s-a dat cuvântul în plenul reunit, iar premierul președinte al PSD este vinovat de dictatura pe care a impus-o în Parlament la votul acestei minciuni.

În urma votului de astăzi nu s-a eliminat nimic, s-a făcut un spectacol electoral pentru a-l ajuta pe Marcel Ciolacu să candideze la prezidențiale. Legea votată azi va fi contestată la CCR și astfel pensiile vor rămâne neatinse, cum s-a întâmplat deja. Doar că Parlamentul a devenit astăzi scena unei minciuni de stat și a cenzurii oficiale împotriva unicei opoziții adevărate.

Senator Av. Diana IOVANOVICI-ŞOŞOACĂ

Președintele Partidului S.O.S. România

26.06.2023
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

 17 octombrie 2023: Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80“

Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80” la Academia Română

Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80“ Academia Română are programată pentru data de 17 octombrie 2023 o sesiune aniversară...

Read More...

Dominarea lui Dinamo în Campionatele Naționale de SAMBO

Echipa de sambo a clubului Dinamo a dominat Campionatele Naționale, obținând rezultate remarcabile. Această disciplină de arte marțiale a...

Read More...
Muzică, mâncare, distracție și multe surprize! Începe Festivalul Internaţional de Recitare în Grai Străbun şi Folclor Autentic ”Ştefan Pătruţ”

Festivalul Internațional de Recitare în Grai Străbun și Folclor Autentic ”Ştefan Pătruţ” revine în Plaza Ohaba Forgaci ||

Ohaba Forgaci se pregătește să gazduiască cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Recitare în Grai Străbun și...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro