SOS ROMANIA, singurul partid care ia atitudine fata de decizia lui Bogdan Aurescu

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
bastroe sos romania

Recent, Ministrul de externe al Romaniei, Bogdan Aurescu, a decis de la sine putere ca va deschide canalul Bâstroe pentru navele din Ucraina.

Utilizarea canalului pentru tranzitarea navelor ucrainene va duce la un dezastru ecologic iminent pentru Delta Dunării, deoarece se stie ca darea in uz a canalului Bâstroe colmateaza canalul Chilia, astfel, toata flora si fauna din Delta Dunarii fiind in pericol de extinctie.

Tranzitatrea Canalului Bâstroe nu va fi doar un dezastru ecologic, ci este o amenințare la adresa țării noastre. Din moment ce România și-a dat acordul, nu și-l va mai putea retrage. Ucraina a obţinut ceea ce a vrut, iar România nu va mai putea contesta daunele aduse mediului de acest canal.

Singurul partid care se opune ferm tranzitării canalului Bîstroe de către navele ucarinene este SOS ROMANIA, partidul doamnei Senator Diana Iovanovici-Sosoaca.

Redăm mai jos scrisoarea cu privire la Acordul MAE pentru trecerea navelor cu cereale din Ucraina prin Brațul Chilia și Canalul Bâstroe, emisă de Partidul S.O.S. România și Senator Diana Iovanovici-Șoșoacă:

“Stimate Domnule Ministru,

Am asistat sideraţi și contrariaţi la știrile din media care au anunţat decizia dumneavoastră privind acordul pentru ca navele cu cereale din Ucraina să treacă pe braţul Chilia şi prin Canalul Bâstroe, deşi este o decizie pripită, ilegală, neconstituțională și necompetentă.

Mai mult, care este baza legală prin care dumneavoastră, în calitate de Ministru de Externe, decideţi aceste aspecte cu impact grav supra mediului pe termen lung şi foarte lung, care încalcă atât legislaţia națională, cât şi tratate internaţionale cu privire la impactul asupra mediului, la care România este parte ?
Care este competenţa ministerului pe care îl conduceţi, în această problematică?

Prin decizia lipsită de orice tact politic şi diplomatic, aţi încălcat cel puţin următoarele tratate şi convenții :

Convenţia privind evaluarea impactului asupra mediului în context transfrontier (ESPOO)

Convenţia privind accesul la informaţie, participarea publicului la luarea deciziei şi accesul la justiţie pe probleme de mediu (AARHUS)

Convenţia privind protecţia patrimoniului mondial, cultural şi natural
Convenţia privind diversitatea biologică

Convenţia privind protecţia zonelor umede de importanţă internatională (RAMSAR)

Convenţia privind conservarea vieţii sălbatice şi a habitatelor naturale din Europa

Convenţia privind conservarea speciilor migratoare de animale sălbatice
Convenţia Europeană privind peisajele

Convenţia privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea

Convenţia internaţională din 1973 pentru prevenirea poluării de către nave, modificată prin protocolul încheiat la Londra la data de 17 februarie 1978

Prin decizia dumneavoastră considerăm că aţi trădat interesele României în favoarea celor ale Ucrainei.

În perioada preşedinţiei lui Leonid Kucima, Ucraina a construit canalul Bâstroe. A fost o lovitură dublă împotriva României. Prima a fost de natură militară, deoarece acest canal, spre deosebire de Sulina, cra administrat direct de puterea de la Kiev, Ucraina beneficiind, astfel, de un braţ artificial care să îi permită ieşirea la Marea Neagră. Cea de-a doua lovitură a fost de mediu, utilizarea canalului pentru tranzitarea navelor ucrainene, va duce la dezastru ecologic ireversibil pentru Delta Dunării.

Respectivul canal reprezintă o dispută mai veche a României cu partea ucraineană. Acesta a fost făcut strict pentru a lua României exclusivitatea în ceea ce priveşte accesul la Gurile Dunării. Însă, dincolo de dorinţele ruso-ucrainene (în această privinţă cele două ţări beligerante sunt într-un consens deplin), respectivul canal e cât se poate de ilegal, producând daune atât mediului, cât şi Canalului Chilia. Este practic o forţare pentru devierea cursului Dunării pe teritoriul Ucrainei şi care are ca efect colmatarea Braţului Chilia.

Prin acest acord, dumneavoastră, domnule ministru, ați autorizat de facto Canalul Bâstroe. Este ceea ce își dorea Ucraina de atâta timp!

Să ne amintim cum Ucraina ne-a mai blocat Dunărea, scufundând nava Rostock pe partea cea mai îngustă a Braţului Sulina, scoțând acel braţ din uz pentru mai mulţi ani şi aducând României numeroase costuri suplimentare.

Mai mult, facilitaţi schimbarea graniţelor României, cedând teritoriul către Ucraina, în condiţiile în care acest canal va fi tranzitat de către navele ucrainene cel puţin un an, astfel cum dispun normele maritime internaţionale.

Tranzitarea Canalului Bîstroe nu va fi doar un dezastru ecologic, ci este o amenințare la adresa țării noastre, la adresa integrității teritoriale.

E un mod mișelesc de hoţie prin intermediul căruia Ucraina, (sau cine a cumpărat-o cu tot cu datorii), a obţinut un acces ilegal la Dunăre, în pofida legislaţiei naţionale şi internaţionale și îşi extinde granițele, diminuând teritoriul României, şi aşa diminuat, Ucraina deţinând ilegal teritorii românești.

Vă întrebăm, sper că nu retoric, dacă aţi fost cumva numit din partea statului ucrainean sau ales de către cetăţenii ucraineni în funcţia de Ministru al Afacerilor Externe al României?

Pentru că doar așa ar fi explicabilă decizia dumneavoastră în ceea ce considerați a fi o “situaţie excepțională”. De ce aţi ales să trataţi „ca atare” situația aceasta, fără să vă gândiţi că daţi o adevărată lovitură Deltei Dunării, monument al Umanității, implicit României?

Deşi gestul Ucrainei de a solicita o asemenea impertinență este condamnat pe bună dreptate de către organizaţii de mediu din lumea întreagă, pe dumneavoastră v-a lăsat impasibil o comoară a naturii care aparține poporului român şi universalității, şi nu este proprietatea dumneavoastră, un efemer reprezentant al statului român, ca atâţia mulți alţii care au distrus nația română şi bogăţiile ei.

Câte mai sunteți dispuşi să cedaţi Ucrainei, după ce alt trădător al României, Preşedintele Emil Constantinescu, a cedat de-a valma teritorii româneşti cu tot cu românii care încă mai locuiesc pe acele teritorii?

Cât trebuie să se mai tacă preș România în faţa Ucrainei, pentru ca voi să vă mulțumiți stăpânii din afara granițelor României?

Acesta este un act de înaltă trădare!

De când a început acest război care nu ne aparține, aţi dus România în derizoriu cu acţiunile pro Ucraina şi proucraineni, nicio altă țară din Europa nu şi-a încălcat propriul interes şi nu şi-a bătut joc de propriul popor, cum a făcut-o România prin reprezentanții săi, cetățenii ucraineni având drepturi suplimentare față de cetățenii români, deşi românii noştri sunt într-o situație mai precară decât orice alt popor european.

Ne-aţi sărăcit populaţia, ni i-ați exclus din țară şi i-ați obligat la expatriere, ca acum să dispuneți distrugerea arealului Deltei Dunării, pentru interese obscure? Vă asigur că lucrurile nu vor rămâne în acest fel.

Când se vor termina resursele şi patrimoniul mobil şi imobil al României, veți trece şi la oameni? Și pe ei îi veţi oferi drept ofrande pentru teatrul de război din Ucraina? Până unde veţi merge cu trădarea, domnule ministru? Mai aveţi şi limite?

Ținând cont de poziţia statului ucrainean în disputa şi samavolniciile comise de acesta, legate de Canalul Bâstroe, nu vi se pare că acum Ucraina a sărit puțin cam rău nota obrăzniciei şi a bunei vecinătăţi, iar dumneavoastră îi faceţi jocul?

De ce trebuie să sufere mediul din România pentru situaţia politică din Ucraina?
Suntem singura ţară care renunță la propriul interes pentru alții. V-aţi gândit să şi controlaţi aceste nave să vedeţi ce se află sub așa-zisul grâu? V-aţi gândit să taxați aceste transporturi, aşa cum îi taxați pe românii noștri?

V-aţi gândit că sunteți OBLIGAT SĂ RESPECTAŢI LEGILE ȚĂRII ȘI ACEASTĂ ȚARĂ MINUNATĂ, ROMÂNIA , care v-a dat posibilitatea să ajungeţi într-o funcţie în care în altă ţară nu aţi fi ajuns niciodată?

Vă somăm ca imediat să renunțaţi la decizia dumneavoastră care este un atentat la siguranţa naţională, economică şi de mediu şi să vă retrageți imediat promisiunea făcută, invocând evident “SITUAŢIA EXCEPŢIONALĂ ÎN CARE SE AFLĂ ROMÂNIA”!

Mai mult, poate nu realizaţi, dar prin această acțiune aduceţi atingere inclusiv biodiversității europene şi implicați România într-un proces de distrugere a acesteia, cu grave implicaţii naționale şi internaționale. OPRIŢI-VĂ! AŢI DISTRUS DESTUL!

Vă învederăm că demarăm toate procedurile interne și internaţionale pentru a stopa acest act samavolnic înpotriva statului român, a poporului român, a teritoriului României și a avutului național.

Partidul S.O.S România
Președinte

P. SENATOR DIANA IOVANOVICI-ȘOŞOACĂ”
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Baschetbalistele se pregătesc de ultimul meci pe teren propriu din 2023

Echipa de baschet feminin Rapid se pregătește pentru ultimul meci pe teren propriu din 2023. Confruntarea va avea loc...

Read More...
IMPACTPRESS

Cererea de demisie a presedintelui Curtii de Apel Timisoara a fost aprobata de Sectia pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii

Președintele Curții de Apel Timișoara, judecătorul Mircea Crețu, și-a dat demisia din funcție, după ce judecătorii din Consiliul Superior...

Read More...
NASA meatball logo

NASA selectează companii pentru contractul de fabricare a echipamentelor de suport la sol la Centrul Spațial Kennedy al agenției în Florida

NASA a selectat următoarele companii pentru un contract cu durată nedeterminată, pentru a fabrica echipamente de suport la sol...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro