Situația taberelor scolare din Timis

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Taberele școlare din județul Timiș se află într-o stare deplorabilă, potrivit informațiilor furnizate de Agenția de presa Rador, citând Radio Timișoara. Desi există cinci tabere școlare în Timiș, niciuna nu mai funcționează în prezent, iar unitățile de cazare au fost deconectate de la utilități din cauza stării dezastruoase în care se află.

Potrivit declarațiilor șefului Direcției Județene pentru sport și Tineret Timiș, Aurel Cotarca, cele cinci tabere nu pot fi considerate administrate, deoarece au fost deconectate de la curent electric. Primele două tabere, Chevereșu Mare și Poieni Strâmbu, au fost deconectate de la curent încă din 1 ianuarie 2023. Singura unitate funcțională din patrimoniul lor este baza turistică din Timișoara, care oferă zece camere pentru sportivi și tineri participanți la evenimente de profil în oraș.

În ciuda situației critice în care se află taberele, nici în 2023, nici în 2024 nu au fost alocate fonduri pentru lucrări de întreținere și reparații. Consiliul Județean Timiș a solicitat încă din 2018 preluarea taberelor școlare, pentru a accesa fonduri europene din Programul Regional Vest al ADR, însă transferul nu s-a realizat până în prezent.

Situația taberelor școlare din Timiș ridică semne de întrebare cu privire la prioritățile autorităților locale și la implicarea acestora în asigurarea unui mediu sigur și propice pentru educația și dezvoltarea tinerilor. Este necesară o acțiune urgentă pentru reabilitarea și modernizarea taberelor, astfel încât acestea să poată fi folosite în beneficiul comunității și al elevilor.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Desi in Timis sunt cinci tabere scolare, niciuna nu mai functioneaza in acest moment, anunta Agentia de presa Rador, care citeaza Radio Timisoara. In plus, unitatile de cazare din taberele timisene au fost deconectate si de la utilitati, pentru ca starea lor este una dezastruoasa si necesita investitii urgente.

Cele cinci tabere pe care le avem in inventar, nu mai putem spune ca sunt administrate pentru ca sunt deconectate de la utilitati, de la curent electric. Primele doua, Cheveresu Mare si Poieni Strambu au fost deconectate de la curentul electric de la 1 ianuarie 2023.

Ce a mai ramas functional din tot patrimoniul nostru este baza turistica din Timisoara, care ofera zece camereD pentru sportivi si tineri care participa la evenimente de profil in Timisoara.

Tot asa, nici in 2023, nici in 2024 nu s-au alocat fonduri pentru lucrari si reparatii de intretinere, motiv pentru care taberele sunt inchise”, spune seful Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Timis, Aurel Cotarca.

Consiliul Judetean Timis a solicitat inca din 2018 preluarea taberelor scolare, pentru care ar putea sa acceseze fonduri europene din Programul Regional Vest al ADR. Pana acum acest transfer nu s-a facut. (I.P.)Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Răfuială între doi țigani, la un festival din județul Timiș! Cei doi și-au reglat conturile, în fața a sute de oameni

Scandal la Festivalul Berii din Lugoj

Un scandal de proporții a avut loc aseară la Festivalul Berii din Lugoj, unde doi bărbați, membri a două...

Read More...

Zelenski îl felicită pe Trump prin telefon și este de acord cu o „întâlnire personală”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că a vorbit cu candidatul republican la alegerile prezidențiale, Donald Trump, și că a...

Read More...

Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene Române: La mulți ani tuturor celor care servesc țara!

Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene Române este sărbătorită în fiecare an pe 20 iulie, pentru a marca contribuția...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro